Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Epidemia jylläsi Silja Symphonylla myös viime yönä – ”Virusta ollut pinnoilla eri puolilla laivaa”

Viime sunnuntaista lähtien Silja Symphonylla on todettu noin 160 vatsatautitapausta. Sunnuntaina aluksella tehdään suursiivous.

Kotimaa
 
Timo Jaakonaho / Lehtikuva
Silja Symphony -alus desinfioidaan, kun se saapuu sunnuntaiaamuna poikkeuksellisen aikaisin Helsinkiin.
Silja Symphony -alus desinfioidaan, kun se saapuu sunnuntaiaamuna poikkeuksellisen aikaisin Helsinkiin. Kuva: Timo Jaakonaho / Lehtikuva

Silja Symphony -aluksella todettiin perjantain ja lauantain välisenä yönä viisi uutta vatsatautitapausta, kertoo Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd. Laiva saapui Tukholmaan lauantaiaamuna.

”Sairastuneista kaksi on matkustajia ja kolme laivan henkilökuntaan kuuluvaa”, hän sanoo.

Vatsataudin saaneista matkustajista toinen on aikuinen ja toinen lapsi. Aikuinen on torstaina Tukholmasta risteilynsä aloittanut henkilö. Hän ei siten kuulu Suomesta tänään lauantaina juostavaan Tukholman-maratoniin matkustaneiden noin tuhannen ihmisen ryhmään.

Viime sunnuntaista lähtien Silja Symphonylla on todettu noin 160 vatsatautitapausta.

Alus lähtee lauantaina Tukholmasta Helsinkiin tavallista aikaisemmin kello 19. Mukana ovat vain perjantaina Suomesta risteilylle lähteneet matkustajat.

”Helsinkiin alus saapuu sunnuntaina tavallista aikaisemmin eli kello 9.30, sillä Maarianhamina jää reitiltä tällä kertaa väliin. Näin saamme tarpeeksi aikaa laivan desinfioivalle suursiivoukselle”, hän kertoo.

Helsingistä Symphony lähtee takaisin Tukholmaan sunnuntaina kello 20, kun normaaliaikataulun mukaan lähtöaika olisi kello 17.

”Olemme lähettäneet tekstiviestin poikkeustilanteesta ja -aikataulusta kaikille sunnuntaina risteilylle lähteville.”

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos (THL) on Nöjdin mukaan löytänyt vatsatautiepidemian aiheuttamisesta epäiltävää norovirusta laivalta otetuista uusimmistakin näytteistä.

”Virusta on ollut pinnoilla eri puolilla laivaa. Vedestä sitä ei sen sijaan ole löytynyt. Tutkimustiedot ovat vasta alustavat, joten ne tarkentuvat myöhemmin.”

Marika Nöjdin mukaan Tallink Siljan laivoilla ei ole päädytty muun muassa Välimeren-risteilyillä käytössä olevaan tapaan jakaa matkustajille desinfiointiainetta heti alukseen tultaessa.

”Desinfiointi antaa siinä mielessä väärän kuvan, että tärkeintä hygienian kannalta on käsien pesu ja kuivaus. Käsidesiä on meidänkin aluksillamme tarjolla, ja sitä voi halutessaan käyttää käsipesun jälkeen.”

Silja Symphonyn vessoista on epidemian takia poistettu käsien ilmakuivaimet, ja niiden tilalla on paperipyyhkeitä. Ilmakuivaimet eivät välttämättä kuivaa käsiä tarpeeksi tehokkaasti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat