Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Huvipuistokesä sai hyvän alun – nyt alkaa lomasesonki

Toukokuu oli huvipuistoissa luokkaretkisesongin aikaa. Lämmin sää on saanut kävijät liikkeelle.

Kotimaa
 
Pertti Neuvonen
Laura Oja
Helsingin Linnanmäen huvipuistokausi on lähtenyt hyvin käyntiin.
Helsingin Linnanmäen huvipuistokausi on lähtenyt hyvin käyntiin. Kuva: Laura Oja

Huvipuistokausi on alkanut reippaasti Helsingin Linnanmäellä, Tampereen Särkänniemessä ja Härmän Powerparkissa.

Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin kertoo, että kävijämäärät ovat olleet suurempia kuin viime vuonna. Linnanmäki aikaisti avajaisiaan tänä vuonna, joten kävijämäärien kasvattamiseen saatiin muutama lisäpäivä.

Särkänniemen toimitusjohtajan Miikka Seppälän mukaan kävijöitä on ollut aukiolopäiviä kohti hyvin.

Powerparkin johtaja Mikko Kiviluoma kertoo, että kävijämäärät näkyvät liikevaihdon kasvussa.

Lämpimät säät ovat saaneet suomalaiset liikkeelle. Linnanmäen Adlivankin kuitenkin uskoo, että helteet ovat myös houkutelleet asiakkaita viettämään kesäpäivää jonnekin muualle kuin huvipuistoon, esimerkiksi rannoille.

Kävijämäärän kasvua Linnanmäellä Adlivankin selittää tämän kauden uudistuksilla, kuten Kevätkarnevaali-teemaviikolla, joka pidettiin toukokuun alussa.

Särkänniemessä on uudistettu ravintolatoimintaa, mutta siellä uskotaan, että myös lämpö tuo asiakkaita.

”Vähintäänkin voi varmaksi sanoa, että lämpö ei ole vienyt asiakkaita. Päinvastoin näyttää siltä, että se on tuonut”, sanoo Seppälä.

Uudet laitteet ovat huvipuistojen vetonauloja. Tänäkin vuonna Linnanmäeltä, Särkänniemestä ja Powerparkista voi löytää jotain uutta.

Linnanmäellä Linnunrata-sisävuoristorataa päivitettiin virtuaalitodellisuuslaseilla. Uusi Linnunrata eXtra on Pohjoismaiden ensimmäinen huvipuistolaite, joka yhdistää vuoristoradan ja virtuaalitodellisuuden.

Särkänniemen uutuuslaite on X. Se kuuluu huvipuiston pyörivien ja kieputtavien laitteiden kategoriaan. X vie huvittelijat 30 metrin korkeuteen ja saavuttaa 80 kilometrin tuntivauhdin.

Myös Powerpark laajentaa tarjontaansa ja avaa puiston yhteyteen raviradan.

Kun alkukausi on ollut luokkaretkiryhmien aikaa, nyt huvipuistot täyttyvät lomailijoista. Kausi on alkanut toden teolla tänä viikonloppuna, kun myös Powerpark avaa porttinsa joka päivä.

Särkänniemen Miikka Seppälä kertoo, että huvipuistossa vietetään enemmän aikaa kerralla ja silloin käytetään myös enemmän rahaa.

”Ihmiset kuluttaa pikkuisen rohkeammin. Halutaan sitten nauttia siitä päivästä, kun ollaan vapaalla”, kertoo Seppälä.

Säätä seurataan huvipuistoissa tarkasti.

”Kyllä me seurataan sitä melkein fanaattisesti”, sanoo Seppälä.

Hänen mukaansa moni huvipuistoon aikova hämääntyy huonoista sääennusteista, vaikka päivän voisi sään puolesta hyvin viettää huvipuistossa.

”Välillä noissa applikaatioissa ja muissa on ongelmana se, että vaikka sataisi yöllä, saattaa näyttää, että huomenna sataa. Ei aina huomata, ettei se välttämättä tarkoita, että sillä olisi merkitystä esimerkiksi huvipuistopäivään”, sanoo Seppälä.

Sään seuraaminen vaikuttaa myös turvallisuuteen. Kiviluoman mukaan Powerparkissa säätä seurataan myös sen takia, ettei vaaratilanteita synny esimerkiksi korkeiden laitteiden kanssa ukonilmalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat