Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vihreiden Niinistö arvostelee kilpailukykysopimusta, Sdp:n Lindtmanin mielestä ”luottamus voidaan nyt palauttaa”

Ville Niinistön (vihr) mielestä julkisen sektorin työntekijät kärsivät kilpailukykysopimuksesta. Antti Lindtmanin (sd) mielestä hallituksella olisi nyt mahdollisuus parantaa yhteiskuntarauhaa.

Kotimaa
 
Vesa Moilanen ja Roni Rekomaa / Lehtikuva
Antti Lindtman ja Ville Niinistö.
Antti Lindtman ja Ville Niinistö. Kuva: Vesa Moilanen ja Roni Rekomaa / Lehtikuva

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö kuvailee kilpailukykysopimusta ”vanhan maailman ratkaisuksi”. Niinistö kirjoittaa sopimuksesta puolueensa verkkosivuilla.

”Onko tämä keskitetty ratkaisu lopulta paras Suomen kilpailukyvylle, yrittäjille ja työntekijöille?” hän kysyy kirjoituksessaan.

Kilpailukykysopimuksen tarkoituksena on parantaa suomalaisten yritysten kilpailukykyä vähentämällä työvoimakustannuksia. Käytännössä sopimus vaikuttaa työnantajien ja työntekijöiden etuihin. 13 kuukautta väännetty sopimus syntyi käytännössä perjantai-iltana, kun Metalliliiton hallitus vaikeiden neuvotteluiden jälkeen hyväksyi sopimuksen.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) luonnehti illalla sopimusta historialliseksi.

Niinistön mielestä julkisen sektorin työntekijät kärsivät sopimuksesta.

”Sitä voi miettiä, kuinka oikein on sitten laittaa julkisen sektorin naisvaltaiset alat maksajiksi tästä vientiteollisuudelle tärkeästä asiasta”, hän kirjoittaa.

Niinistö ei myöskään usko työaikojen pidentämisen lisäävän tuottavuutta.

”Modernia tuottavuutta yrityksille olisi lisätä paikallisia joustoja, mutta samalla vahvistaa myös työntekijän neuvotteluasemaa, jotta ne joustot palvelevat myös hänen etuaan.”

Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman puolestaan kirjoittaa puolueensa verkkosivuilla, että kilpailukykysopimus ”mahdollistaa hallituksen ja työmarkkinaosapuolten välisen luottamuksen palauttamisen”.

Lindtman pitää hallituksen tulevia toimia ratkaisevina.

”Nyt on hallituksen vuoro tehdä oma osansa ja toimillaan osoittaa, että se kunnioittaa suomalaisille palkansaajille tekemäänsä lupausta luoda kasvun ja työn edellytyksiä”, hän kirjoittaa.

Lindtmanin mielestä olisi tärkeää, että veronkevennykset suunnattaisiin koskemaan pieni- ja keskituloisia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat