Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kesälomat alkavat koleana – öisin voi mennä pakkasen puolelle

Keskiviikkona Suomeen saapuu matalapaine, joka voi aiheuttaa myrskyä.

Kotimaa
 
Pertti Neuvonen
Maanantaina kolea sää jatkuu – kesämyrsky myöhemmin mahdollinen
Maanantaina kolea sää jatkuu – kesämyrsky myöhemmin mahdollinen
Varsin kolea kesäsää jatkuu alkaneella viikolla. Viikon puolivälissä uhkaa jopa ihan kunnon kesämyrsky, kertoo HS:n meteorologi Matti Eerikäinen.

Loman aloittaneet eivät saa nauttia lämpimistä ilmoista vielä hetkeen. Maanantaina etelässä lämpötilat ovat 15 asteen ja pohjoisessa 10 asteen tienoilla.

”Yöt ovat kylmiä. Parina lähiyönä etelässäkin on paikoin yöpakkasta, vähintäänkin hallaa”, kertoo HS:n meteorologi Matti Eerikäinen.

Tiistaina lämpötilat nousevat hetkeksi takaisin 20 asteeseen, mutta keskiviikkona Suomen ylle saapuu luoteesta matalapaine, joka liikkuu hitaasti.

Ennusteet voivat vielä muuttua, mutta Eerikäisen mukaan tällä hetkellä voimakasta myräkkää on odotettavissa.

Varsinkin Etelä-Lapin tietämillä on odotettavissa kovia sademääriä.

Matalapaine liikkuu kaakkoon ja samalla se imaisee Suomeen kylmää ilmaa pohjoisesta, joka vaikuttaa loppuviikon lämpötiloihin.

”Viikonloppu ei kovin kesäiseltä näytä.”

Merellä myrskytuulet puhaltavat 21 metriä sekunnissa ja sisämaassa puuskat voivat pahimmillaan olla 25 metriä sekunnissa. Maan keski- ja pohjoisosissa tuulisin päivä on luultavasti torstai. Etelässä pahimmat tuulet puhaltavat perjantaina.

Mahdollisiin myrskytuhoihin kannattaa varautua, sillä puut ovat pullollaan lehtiä, joka voi lisätä puiden kaatumisen riskiä myrskytuulella.

Matalapaine on syksylle tyypillinen ilmiö, eivätkä myrskyt ole kovinkaan yleisiä kesäkuussa. Tilastollisesti myrskyjä esiintyy kesäkuussa vain joka viides vuosi ja viimeksi kesäkuussa on myrskynnyt vuonna 2012.

Selvästi yleisemmin kesäaikana äärisää liittyy pienialaisempiin ukkoskuuroihin ja niissä esiintyviin syöksyvirtauksiin tai trombeihin.

Roni Rekomaa / Lehtikuva
Kesäloman alkuun on odotettavissa voimakasta myräkkää.
Kesäloman alkuun on odotettavissa voimakasta myräkkää.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat