Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Niinistö Putinin vierailusta: Keskusteluyhteys on säilytettävä

Niinistö totesi, että Putin on käynyt kahdenvälisiä keskusteluja myös esimerkiksi Ranskassa ja Itävallassa eikä Suomen linja siten poikkea muusta Euroopasta.

Kotimaa
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Vladimir Putin (vas.) ja Sauli Niinistö.
Vladimir Putin (vas.) ja Sauli Niinistö. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Tampere

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kommentoi Tampereella lyhyesti tulevaa tapaamistaan Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa. Niinistö piti lyhyen tiedotustilaisuuden SAK:n edustajakokouksessa Tampere-talossa maanantaina aamupäivällä.

”Se työkokous tulee olemaan tuollainen vajaan puolen päivän tapaaminen. Luulen, että asiakokonaisuus muodostuu aika luontevalla tavalla. Totta kai kansainvälinen tilanne, joka on aina ollut meillä keskusteluissamme esillä, Syyriasta, Ukrainasta, aina tänne Itämeren tilanteeseen, varmasti tulee puitua”, Niinistö sanoi.

”Hän ottaa mielellään esiin kahdenvälisiä asioita, lähinnä tuolla talouden puolella.”

Niinistö totesi, että Putin on käynyt kahdenvälisiä keskusteluja myös esimerkiksi Ranskassa ja Itävallassa eikä Suomen linja siten poikkea muusta Euroopasta.

”Ylipäätään kuulemme tänä päivänä yhä useammin niin Euroopasta kuin Yhdysvalloistakin selvän sanoman, että keskusteluyhteyttä on syytä jatkaa, dialogia on syytä käydä. Sitä minäkin olen käynyt”, Niinistö sanoi.

”Se, että hän tulee nyt Suomeen, johtuu pelkästään siitä, että jotenkin aloin tuntea hiukan ehkä epäkohteliaaksi tai ainakin epävieraanvaraiseksi sen, että olen käynyt kolmeen, neljään kertaan Venäjällä keskusteluja. Minusta on luontevaa, että keskusteluyhteys, jossa siis pyritään vain purkamaan ajankohtaisia asioita, tapahtuu nyt Suomessa.”

Hän muistutti, että kyse ei ole Venäjä-sanktioissakin mainituista juhlavista valtiovierailuista vaan pelkästä työkokouksesta.

Niinistö totesi, että jännite Itämerellä on kasvanut. Tähän on ollut sykäyksenä Ukrainan tapahtumat, Krimin valloitus ja Venäjän aggressiot, mitkä alkoivat kasvattaa jännitteitä.

Niinistö kommentoi lisäksi viikonloppuna esiin tullutta pakolaisperheen käännytyskohua. Hänen mielestään nyt ensiksi pitää katsoa sisäministeri Orpon pyytämä selvitys. Hän sanoi myös, että korkein hallinto-oikeus sanoo asiassa oikeudellisesti viimeisen sanan.

”Näissä asioissa saattaa muodostua kokonaisuuksia tai tilanteita, joita ehkä aikanaan lakia säädettäessä ei ole osattu sillä tavalla hahmottaa. Maahanmuutto on nyt aivan toista kuin silloin kuin tämä lainsäädäntö on tehty.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat