Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuorten huumausainerikokset tuplaantuivat koulujen päättäjäisviikonloppuna – poliisi erittäin huolestunut

Poliisi takavarikoi nuorilta viime viikonloppuna Suomessa yli 2 000 litraa alkoholia. Viikonloppuna tehtiin lähes 800 lastensuojeluilmoitusta.

Kotimaa
 
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Poliisi valvoi nuorisoa tehostetusti koulujen päättymisviikonloppuna. Kuva on otettu Helsingin Hietaniemen uimarannalla lauantaina 4.6.
Poliisi valvoi nuorisoa tehostetusti koulujen päättymisviikonloppuna. Kuva on otettu Helsingin Hietaniemen uimarannalla lauantaina 4.6. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Koulujen päättymisviikonloppuna poliisi joutui puuttumaan noin 850 lapsen ja nuoren alkoholin nauttimiseen ja hallussapitoon. Valtaosa viikonlopun aikana alkoholirikoksiin syyllistyneistä oli 15-17-vuotiaita. Alle 15-vuotiaiden lukumäärä oli aikaisempia vuosia hieman alhaisempi.

Poliisi kirjoitti tehovalvonnan aikana alkoholijuomien luvattomasta hallussapidosta ja käytöstä noin 730 rikosilmoitusta, rangaistusvaatimusta ja rikesakkoa. Lisäksi poliisi teki 792 lastensuojeluilmoitusta lastensuojeluviranomaisille.

Poliisin haaviin jäi noin 2 200 litraa alkoholijuomia, mistä 2 000 litraa oli olutta, lonkeroa tai siideriä. Viinejä ja väkeviä alkoholijuomia hävitettiin molempia yli 100 litraa valvonnan yhteydessä.

Huumausainerikoksia tuli ilmi viikonlopun aikana 40, joista valtaosa oli käyttörikoksia. Aikaisempina vuosina valvonnan yhteydessä on tullut ilmi noin 20 huumausainerikosta.

”Poliisi on erittäin huolestunut ilmitulleiden huumausainerikosten lukumäärän jyrkästä noususta”, sanoi poliisitarkastaja Ari Järvenpää Poliisihallituksen aiheesta lähettämässä tiedotteessa.

Poliisi valvoi tehostetusti nuorten alkoholinkäyttöä viikonloppuna koko maassa. Perjantai oli selkeästi rauhallisempi kuin lauantai. Valtaosa poliisin haltuun joutuneista alkoholijuomista tavattiin alaikäisten hallusta lauantaina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat