Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tutkimus: Liikennekuoleman hinta yhteiskunnalle 2,77 miljoonaa euroa

Kustannus syntyy muun muassa menetetystä työpanoksesta ja menetetystä hyvinvoinnista.

Kotimaa
 
JUHA METSO
Tuoreessa tutkimuksessa on laskettu liikennekuoleman rahallinen hinta. Kuva on kahden ihmisen kuolemaan johtaneen onnettomuuden tapahtumapaikalta Haminasta vuodelta 2012.
Tuoreessa tutkimuksessa on laskettu liikennekuoleman rahallinen hinta. Kuva on kahden ihmisen kuolemaan johtaneen onnettomuuden tapahtumapaikalta Haminasta vuodelta 2012. Kuva: JUHA METSO

Ihmisen kuolema liikenteessä maksaa yhteiskunnalle 2,77 miljoonaa euroa, ilmenee tuoreesta Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin ja Liikenneviraston tilaamasta tutkimuksesta. Vakava loukkaantuminen liikenteessä puolestaan maksaa yhteiskunnalle noin 790 000 euroa ja lievä loukkaantuminen noin 34 000 euroa.

Tutkimuksessa kuolemien ja loukkaantumisten kustannuksiin on laskettu muun muassa pelastustoimen, sairaanhoidon, kuntoutuksen ja uudelleen koulutuksen kuluja sekä kustannuksia menetetystä työpanoksesta ja menetetystä hyvinvoinnista, Trafi kertoo tiedotteessaan.

Tieliikenteen lievien loukkaantumisten kokonaiskustannukset olivat vuoden 2014 onnettomuustilastojen mukaan yhteensä noin 213 miljoonaa euroa, vakavien loukkaantumisten noin 412 miljoonaa euroa ja kuolemien kustannukset noin 634 miljoonaa euroa.

Henkilövahinkojen kustannukset olivat yhteensä 1,3 miljardia euroa, mutta Trafin verkkosivulla painotetaan, että summa on aliarvio, koska kaikki kaduilla ja maanteillä tapahtuvat loukkaantumiset eivät päädy tutkimuksessa käytettyyn tilastoon.

Tutkimuksessa käytettiin Tilastokeskuksen vuoden 2014 onnettomuustilastoa ja vuoden 2015 hintoja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat