Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaismies sai kaksi vuotta vankeutta Venäjällä lahjonnan yrityksestä

Kotimaa
 

Pietari

Petroskoilainen tuomioistuin tuomitsi suomalaismiehelle kaksi vuotta vankeutta lahjonnan yrityksestä. Asiasta tiedotti Karjalan tutkintakomitea keskiviikkona.

Tutkintakomitean mukaan mies ajoi päihtyneenä autoa varhain aamulla huhtikuun 1. päivänä, kun liikennepoliisi pysäytti hänet Petroskoissa. Mies tunnusti juoneensa alkoholia ja yritti lahjoa poliisin ojentamalla tälle sata euroa autossa istuneen naisen kautta.

Tuomioksi tuli kaksi vuotta vankeutta ja 230 000 ruplan eli 3 100 euron sakot. Tutkintakomitean mukaan miehellä oli oikeudenkäynnissä tulkki, todisteina oli muun muassa esitelty lahjukseksi aiottuja rahoja ja myös todistajia oli kuultu.

Uutissivusto Stolitsa na Onegon mukaan mies on 70-vuotias, ja hänet lähetetään Segežan vankileirille rangaistusta suorittamaan. Paikka on sama, jossa öljyllä rikastunut liikemies Mihail Hodorkovski istui tuomionsa viimeiset vuodet ennen kuin hän pääsi vapaaksi ja hänet lennätettiin Berliiniin vuonna 2013.

Segeža sijaitsee Murmanskiin johtavan rautatien varrella noin 250 kilometriä Petroskoista pohjoiseen.

Varakonsuli Pirkko Posio Suomen Pietarin-pääkonsulaatin Petroskoin-toimipisteestä kertoo, että konsuliasiat ovat henkilökohtaisia, eikö konsulaatti voi kommentoida niitä.

"Emme myöskään voi sanoa, onko mies ollut meihin yhteydessä vai ei", Posio sanoo.

"Vastaavat tapaukset eivät ole hirveän yleisiä. Jos miettii sitä, joutuuko jäämään Venäjälle vankilaan, niin kyllä näinkin on käynyt ja suomalaisia on vankilassa istunut", hän jatkoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat