Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eduskunta puhuu Nato-jäsenyydestä ennen juhannusta – selonteko vie Suomea selkeämmin länteen

Hallitus antaa ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon todennäköisesti ensi viikolla. Lähetekeskustelu muun muassa Nato-linjauksesta käydään eduskunnan juhannuksen alusviikolla.

Kotimaa
 

Hallitus antaa ulko- ja turvallisuuspoliittisen selontekonsa eduskunnalle todennäköisesti ensi viikolla. Eduskunnan puhemiesneuvosto päätti keskiviikkona, että lähetekeskustelu salissa käydään juhannuksen alusviikon tiistaina.

HS:n tietojen mukaan muun muassa suurin oppositiopuolue Sdp olisi halunnut lykätä koko selonteon syksyyn. Myös hallituksen sisällä on ollut aikataulusta erilaisia mielipiteitä.

Alle 30-sivuisesta selonteosta on tihkunut vain niukasti tietoja. HS:n tietojen mukaan selonteko suuntaisi Suomea aiempaa selkeämmin länteen päin, ja Yhdysvaltain suhteet korostuvat selvästi.

Nato-linjaus on säilymässä jokseenkin ennallaan. Sävy, jolla Nato-jäsenyydestä puhutaan, olisi kuitenkin aiempaa myönteisempi. Selonteko myös selkeästi käy HS:n tietojen mukaan läpi, miksi Suomella olisi hyvät syyt liittyä Natoon.

Johtopäätös on silti lähes entisenlainen, eli Suomi säilyttää avoimen mahdollisuuden liittyä Naton jäseneksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat