Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kysely: Suomalaisten enemmistö ei usko soten parantavaan vaikutukseen

Tuhansia kaloja kuoli, kun maalitehtaalta pumpattiin sadeveden sijasta liuotinbensiiniä Helsingin Mätäjokeen toukokuussa 2013.

Kotimaa
 
Milla Takala / Lehtikuva
Tuoreen kyselyn mukaan 52 prosenttia suomalaisista pysyisi nykyisen terveysasemansa asiakkaana, vaikka sote-uudistuksen valinnanvapausmalli toteutuisi.
Tuoreen kyselyn mukaan 52 prosenttia suomalaisista pysyisi nykyisen terveysasemansa asiakkaana, vaikka sote-uudistuksen valinnanvapausmalli toteutuisi. Kuva: Milla Takala / Lehtikuva

Suurin osa suomalaisista ei usko, että hallituksen ajama kunnianhimoinen sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistus eli sote-uudistus parantaa terveyspalveluita heidän kotiseudullaan.

Tieto käy ilmi yksityisen terveyspalvelualan etujärjestön Terveyspalvelualan Liiton ja Lääkäripalvelut ry:n teettämässä kyselytutkimuksessa, johon osallistui yli 3 000 suomalaista.

Kyselytutkimuksen mukaan yhteensä 63 prosenttia kyselyyn osallistuneista piti erittäin tai melko epätodennäköisenä, että sote-uudistus parantaa terveyspalveluita heidän kotiseudullaan.

Suunnilleen yhtä suuri ryhmä eli 61 prosenttia vastaajista piti erittäin tai melko epätodennäköisenä, että nykyinen hallitus pystyy toteuttamaan sote-uudistuksen hallituksen aikomalla tavalla.

Kyselyssä selvitettiin myös sitä, mitä hoitopaikkaa vastaajat suosisivat, jos he saisivat valita perusterveydenhuollon hoitopaikkansa julkisten ja yksityisten toimijoiden joukosta.

Vastaajista 52 prosenttia oli sitä mieltä, että he eivät varmasti tai todennäköisesti vaihtaisi nykyistä terveysasemaansa uuteen hoitopaikkaan. Hoitopaikkaa vaihtaisi joko varmasti tai todennäköisesti yhteensä 27 prosenttia vastaajista.

Hoitopaikan vaihtajien joukosta enemmistö eli 68 prosenttia siirtyisi yksityiselle lääkäriasemalle omassa kunnassaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat