Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Opettajaa vastaan nostetut syytteet oppilaan hyväksikäytöstä hylättiin Hyvinkäällä

Oikeuden mukaan näyttö ei riittänyt, sillä syytteitä vastaan puhui moni seikka.

Kotimaa
 

Hyvinkään käräjäoikeus on hylännyt keski-ikäiseen miesopettajaan kohdistetut syytteet seksisuhteesta noin 30 vuotta nuoremman oppilaansa kanssa.

Syyttäjä oli vaatinut opettajalle rangaistusta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Syytteen mukaan suhde olisi kestänyt yli vuoden, loppuvuodesta 2013 alkuvuoteen 2015.

Asianomistajana ollut tyttö oli epäiltyjen tekojen aikaan 15–16-vuotias.

Syytteiden mukaan mies oli keskustellut seksuaalissävytteisesti tytön kanssa Facebookissa. Lisäksi opettaja ja oppilas olisivat pitäneet yhteyttä puhelimitse. Kesästä 2014 alkaen heillä oli syytteiden mukaan ollut seksuaalista kanssakäymistä. Silloin mies ei enää ollut tytön opettaja.

Käräjäoikeuden mukaan opettajan ja tytön kertomukset olivat ristiriitaisia, eikä väitetystä suhteesta ole ulkopuolisia todistajia. Kyse on siis osapuolten kertomusten ja muun näytön uskottavuudesta.

Käräjäoikeus päätyi siihen, ettei Facebook-viestien perusteella voida päätellä, että opettajalla ja tytöllä olisi ollut seksuaalista kanssakäymistä. Lisäksi on jäänyt varteenotettava epäily siitä, lähettikö opettaja tosiaan kaikki viestit, joita hänen väitettiin lähettäneen.

Oikeuden mukaan osa näytöstä puhuu syytteiden puolesta, osa sitä vastaan. Syytteitä vastaan puhuvat seikat ovat olleet niin vahvoja, että oikeus päätyi hylkäämään syytteet.

Käräjäoikeus oli päätöksessään yksimielinen. Asia ratkaistiin ammattituomarin ja kahden lautamiehen kokoonpanossa.

Oikeus käsitteli asian suljetuin ovin, mutta se antoi asiasta julkisen selosteen.

Mies on aineenopettaja Riihimäellä sijaitsevassa yläkoulussa. Hänet pidätettiin virasta samana päivänä, kun kaupunki sai tiedon syytteen nostamisesta. Virkasuhdetta tarkastellaan uudelleen, kun oikeuden antama tuomio on lainvoimainen.

Kesäkuun alussa Varsinais-Suomen käräjäoikeus hylkäsi miesopettajaa vastaan nostetun syytteen samantapaisessa asiassa. Oikeuden mukaan näyttöä opettajan ja oppilaan seurustelusuhteesta ei ollut, ja molemmat myös kiistivät suhteen. Ilmiannon asiasta oli tehnyt koulun rehtori.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat