Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kemi yrittää houkutella matkailijoita Joulupukin satamakonttorilla

Lumilinnasta tunnettu kaupunki avaa uuden matkailukohteen, joka toisi Kemiin turisteja myös kesäisin.

Kotimaa
 
Kemin Matkailu Oy
Joulupukin satamakonttori (3. rakennus oik.) aukeaa lauantaina.
Joulupukin satamakonttori (3. rakennus oik.) aukeaa lauantaina. Kuva: Kemin Matkailu Oy

Kemissä avataan lauantaina Joulupukin satamakonttoriksi nimetty uusi matkailukohde. Satamakonttori on tehty Kemin sisäsatamassa sijaitsevaan vanhaan puiseen aittarakennukseen. Uusi kohde avataan sisäsataman kesäkauden avajaisten yhteydessä.

Aittarakennus on sama, joka on toiminut Kemin lumilinnan sisällä lämpimänä kahvilana ja lumihotellin vastaanottona. Ensi talvena lumilinna muuttaa noin kilometrin päähän, joten kemiläiset ottivat aitan uuteen käyttöön.

Kemin kaupunki rekisteröi Joulupukin sataman jo vuonna 2005, mutta nyt joulupukki saa virallisen satamakonttorin punaiseen aittaan.

Joulupukin satamakonttorilla Kemi yrittää houkutella matkailijoita ympärivuotisesti. Kemissä käy kesäisin esimerkiksi valtameriristeilijöitä. Tosin tänä kesänä niitä on tulossa vain yksi, joka saapuu ensi viikolla.

Talvisin lumilinna houkuttelee Kemiin turisteja ympäri maailmaa. Tiedottaja Noora Barria Kemin Matkailusta kertoo, että viime talvena ulkomaisten matkailijoiden majoitukset lisääntyivät 30 prosenttia ja aasialaisten matkailijoiden majoitukset 66 prosenttia.

”Talvimatkailu on ollut täällä ja yleisestikin Lapissa nousujohdanteista, mutta etenkin Aasiassa ihmisiä kiinnostaa Suomi myös kesäaikaan”, Barria sanoo.

”Kemissä on paljon tapahtumia kesällä ja kaunis sisäsatama, jotka palvelevat hyvin varsinkin suomalaisia matkailijoita. Kansainvälistä matkailijaa ajatellen tähän on kaivattu vetonaulaa. Se tuo lisähoukuttelevuutta, että matkailijoita pysähtyisi Kemissä enemmän myös kesäaikaan.”

Joulupukin satamakonttori tekee yhteistyötä joulupukin brändityötä tekevän Santa Claus Licensingin kanssa. Yhteistyötä on suunniteltu myös Rovaniemen Santa Parkin kanssa.

Satamakonttori on auki kesän ajan. Joulupukki on paikalla iltapäivisin torstaista lauantaihin, ja alkuviikosta satamakonttorissa on tonttujen merimieskoulu.

Syksyllä satamakonttori on auki vain tilauksesta. Se avautuu uudelleen joulukuussa ja on avoinna lumilinnan kanssa samaan aikaan huhtikuun loppuun saakka.

”Tulevaisuus näyttää, pidetäänkö sitä ympärivuotisesti auki”, Barria kertoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat