Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

SAS:n lakko jatkuu sunnuntaille – vaikuttaa yli 200 lentoon

Lakko koskee Tukholman Arlandan lentokenttää asemapaikkanaan pitäviä lentäjiä, joita on noin 400.

Kotimaa
 
Johan Nilsson / Scanpix Sweden
SAS:n koneita Arlandan lentokentällä 2012.
SAS:n koneita Arlandan lentokentällä 2012. Kuva: Johan Nilsson / Scanpix Sweden

Lentoyhtiö SAS:n lentäjien lakko jatkuu Ruotsissa sunnuntaille asti, kertoo lentoyhtiö verkkosivuillaan. Yhtiön mukaan lakko vaikuttaa sunnuntaina noin 220 lentoon ja 26 000 matkustajaan.

Perjantaina alkanut lakko vaikuttaa niihin SAS:n lentoihin, joiden lentäjän asemapaikka on Tukholman lentokenttä Arlanda. Heitä on noin 400.

Perjantai-iltana lakko peruutti noin 40 lentoa ja vaikutti yhteensä 4 000 matkustajaan. SAS:n mukaan myös lauantain lentoja on peruttu lakon vuoksi.

Lentäjien lakko vaikuttaa kaikkiin Ruotsin sisäisiin lentoihin sekä lyhyen matkan ulkomaisiin lentoihin. Käytännössä tämä tarkoittaa Euroopan-lentoja Arlandasta. Pitkät lennot Yhdysvaltoihin ja Aasiaan lennetään suunnitellusti, SAS kertoo.

SAS kehottaa lentomatkustajia seuraamaan oman lentonsa tilannetta yhtiön internetsivuilta tai sosiaalisesta mediasta. Peruutetuista lennoista on lähetetty myös tekstiviestejä ja sähköposteja asianosaisille.

Lentäjät ovat kiistelleet SAS:n kanssa uudesta työehtosopimuksesta huhtikuusta asti. Lentäjät aloittivat lakon perjantai-iltana, koska neuvottelutulosta ei syntynyt.

Lakon kestosta ei ole tarkkaa tietoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat