Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sdp:n Kymäläinen moittii Soinia vastuun pakoilusta

”Soini teki kabotaasi-päätöksellä itsestään tuhansien työttömien miehen”, kansanedustaja Suna Kymäläinen sanoo.

Kotimaa
 
Terhi Ylimäinen
Sdp:n kansanedustaja Suna Kymäläinen
Sdp:n kansanedustaja Suna Kymäläinen Kuva: Terhi Ylimäinen

Sdp:n kansanedustaja Suna Kymäläinen moitti perussuomalaisten puheenjohtajaa, ulkoministeri Timo Soinia ”pöyristyttävästä” vastuunpakoilusta, kun tämä vaati lauantaina puheessaan kuljetusalaa ”hoitamaan homman”.

Soini patisti auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n puheenjohtajaa Marko Piiraista viemään liiton mukaan kilpailukykysopimukseen.

Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan demarijäsen Kymäläinen sanoo tiedotteessaan, että vasta kaksi päivää sitten Soini ja perussuomalaiset antoivat kuoliniskun suomalaiselle kuljetusalalle. Nyt Soini syyllisti kuljetusalaa.

”Timo Soini teki tällä kabotaasi-päätöksellä itsestään tuhansien työttömien miehen. Soini kyllä hoiti homman, mutta suomalaisen kuljetusalan kannalta tuhoisalla tavalla”, Kymäläinen sanoo. Hän kutsuu Soinia liikenneministeri Anne Bernerin (kesk) yksityistämislinjan takuumieheksi ja kysyy, onko seuraavana vuorossa taksiliikenteen vapauttaminen.

”Jälleen kerran Soini yrittää syyttää omista synneistään muita. Soinin puheet osoittavat sen, että hän on valitettavasti täysin suomalaisten kuljetusyrittäjien ja rekkamiesten arjesta vieraantunut”, Kymäläinen arvioi tiedotteessa.

Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunta hyväksyi torstaina 9. kesäkuuta mietinnön, joka koskee kaupallisia tavarankuljetuksia Euroopan unionin alueella eli niin sanottua kabotaasia. Kabotaasi tarkoittaa valtion sisällä tapahtuvia kuljetuksia ajoneuvolla, joka on rekisteröity vieraassa maassa.

Ulkomaisen rekkaliikenteen vapauttaminen herätti kiivasta keskustelua myös eduskunnan kyselytunnilla samana iltana. Kymäläinen nimesi jo tuolloin torstain suomalaisten rekkamiesten mustaksi päiväksi, mutta Soini puolusti päätöstä EU-määräyksillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat