Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Henriksson vaatii Niinistöltä Nato-kantaa – ”odotan, että maan johto tunnustaa asiassa väriä”

Rkp:n väistyvän puheenjohtajan Carl Haglundin mielestä Suomi tarvitsee lisää maahanmuuttajia.

Kotimaa
 
Outi Pyhäranta / HS
Rkp valitsee uuden puheenjohtajan sunnuntaina. Anna-Maja Henriksson olisi monen rkp:läisen mielestä paras valinta, koska hän tietää, miten politiikassa viedään eteenpäin pitkäjänteisiä ja monimutkaisia asioita.
Rkp valitsee uuden puheenjohtajan sunnuntaina. Anna-Maja Henriksson olisi monen rkp:läisen mielestä paras valinta, koska hän tietää, miten politiikassa viedään eteenpäin pitkäjänteisiä ja monimutkaisia asioita. Kuva: Outi Pyhäranta / HS

Rkp:n puheenjohtajavaalin ennakkosuosikki Anna-Maja Henriksson vaatii presidentti Sauli Niinistöä ottamaan kantaa Suomen Nato-jäsenyyteen.

”Odotan, että maan johto tunnustaa väriä tässä asiassa. Mitä mieltä presidentti oikeastaan on?”, Henriksson sanoi puheenjohtajaehdokkaiden paneelissa puoluekokouksessa Turussa lauantaina. Hän korosti, että Nato-jäsenyyttä ei voi hakea ilman laajaa kansan tukea.

”Kansanäänestys voidaan järjestää, jos se katsotaan tarpeelliseksi. Mutta sitä ennen on käytävä perusteellinen keskustelu, jota ennen valtiojohdon on otettava kantaa asiaan.”

Rkp on ottamassa myös selkeän kannan Suomen Nato-jäsenyyden puolesta. Linjaus on kirjattu puolueohjelmaan, joka käsitellään puoluekokouksessa sunnuntaina.

Esityksen mukaan Suomi olisi Naton jäsen vuoteen 2025 mennessä. Vuosiluku tulee siitä, että puolueohjelman kaikki uudet tavoitteet asetetaan toteutettaviksi siihen mennessä.

Nato-jäsenyys herättänee keskustelua puoluekokouksessa, koska kaikki Rkp:ssäkään eivät ole varauksetta sen kannalla.

Puoluekokoukseen tehdyissä aloitteissa päällimmäisinä kysymyksinä ovat kuitenkin kansalaisten arjen kysymykset kuten se, pysähtyvätkö junat vähän liikennöidyillä asemilla.

Väistyvä puheenjohtaja Carl Haglund sanoi lauantaina viimeisessä linjapuheessaan, että Suomi tarvitsee lisää maahanmuuttajia.

Hänen mukaansa hallitus ei kuitenkaan tee mitään turvapaikan saaneiden työllistämiseksi.

”Kuluneen vuoden aikana työikäisen väestön määrä on vähentynyt 22 000 ihmisellä. Tämä on suunnilleen väestön vanhenemisen tahti”, Haglund sanoi viimeisessä linjapuheessaan puolueen puheenjohtajana.

”Tässä valossa kaikkien pitäisi ymmärtää, että pakolaiset ja maahanmuuttajat ovat ratkaisu – eivät ongelma.”

Haglundin mukaan on selvää, että maahanmuuttajien työllistämiseksi tarvitaan toimenpiteitä, joita Rkp on esittänyt jo aiemmin.

”Hallituksen toimenpiteet sen sijaan loistavat poissaolollaan. Voi kysyä, onko hallituksella lainkaan tahtoa työllistää näitä ihmisiä.”

Haglund korosti, että EU-maiden pitää rakentaa yhdessä pitkän tähtäimen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkaa ja lopettaa kilpailemasta sillä, mikä maa on vähiten houkutteleva pakolaisille.

”On aika nähdä, että ongelma ei katoa lakaisemalla se maton alle.”

Pakolaispolitiikassa hänen mielestään on tärkeintä inhimillisyys.

”Sitä sanotaan solidaarisuudeksi”, hän sanoi ja sai kokousväeltä raikuvat aplodit.

Haglund ei ole enää ehdolla Rkp:n puheenjohtajaksi, kun puolue valitsee puheenjohtajan huomenna sunnuntaina. Hän on johtanut puoluetta kuusi vuotta.

Ennakkosuosikki uudeksi puheenjohtajaksi on pietarsaarelainen kolmannen kauden kansanedustaja Anna-Maja Henriksson, joka oli ehdolla jo 2012 häviten kisan Haglundille. Ehdolla ovat myös kansanedustaja Anders Adlercreutz Kirkkonummelta sekä puolueen nuorisojärjestön puheenjohtaja Ida Schauman Turusta.

Stefan Holmström
Rkp:n väistyvä puheenjohtaja Carl Haglund (vas) ja puoluekokousväkeä Turussa lauantaiaamuna.
Rkp:n väistyvä puheenjohtaja Carl Haglund (vas) ja puoluekokousväkeä Turussa lauantaiaamuna.
Stefan Holmström
Rkp:n entinen puoluesihteeri Ulla Achren (vas.) sekä puheenjohtajaehdokkaat vasemmalta, Anna-Maja Henriksson, Anders Adlercreutz ja Ida Schauman ehdokaspaneelissa Rkp:n puoluekokouksessa Turussa lauantaiaamuna.
Rkp:n entinen puoluesihteeri Ulla Achren (vas.) sekä puheenjohtajaehdokkaat vasemmalta, Anna-Maja Henriksson, Anders Adlercreutz ja Ida Schauman ehdokaspaneelissa Rkp:n puoluekokouksessa Turussa lauantaiaamuna.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat