Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sipilä lupaa Nato-äänestyksen – ”näin suuri päätös koskee meistä jokaista”

Pääministeri Juha Sipilän mielestä hallitusohjelma on keskustalainen.

Kotimaa
 
Timo Aalto
Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä onnittelee keskustan varapuheenjohtajaksi valittua Juha Rehulaa (oik.). Rehulan lisäksi varapuheenjohtajiksi valittiin Rehulan vieressä seisovat Katri Kulmuni ja Antti Kurvinen.
Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä onnittelee keskustan varapuheenjohtajaksi valittua Juha Rehulaa (oik.). Rehulan lisäksi varapuheenjohtajiksi valittiin Rehulan vieressä seisovat Katri Kulmuni ja Antti Kurvinen. Kuva: Timo Aalto

Seinäjoki

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) kukitettiin keskustan johtoon Seinäjoella lauantaina ilman vastaehdokasta.

Linjapuheessaan Sipilä lupasi Suomen mahdollisesta Nato-jäsenyydestä kansanäänestyksen. Sipilä huomautti, että Nato-jäsenyys vaatii kuitenkin ”erittäin huolellista harkintaa ja laajaa kansallista yksimielisyyttä”.

”Pidän tärkeänä, että jos tällaisen päätöksen äärelle joskus edettäisiin, järjestettäisiin siitä puoluekokouskannan mukaisesti kansanäänestys.”

”Tämä ei tarkoita sitä, että päätöksentekijät ulkoistavat vastuunsa. Tämä tarkoittaa sitä, että päätöksentekijät ymmärtävät, että näin suuri päätös koskettaa meistä jokaista, niin nykyistä kuin tuleviakin sukupolvia”, Sipilä sanoi.

Sipilä muistutti, että hän on haastanut Suomea uudistumaan talouden hoidossa. Sama pätee Sipilän mukaan myös muihin osa-alueisiin, kuten ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan.

”Paikalleen ei saa jähmettyä, sillä silloin puutuvat jalat, ja uudelleen liikkeelle lähteminen on kovin kankeaa ja hidasta”, Sipilä teroitti.

”Kenellekään ei ole enää uutinen, että toimintaympäristömme on muuttunut merkittävästi. Tällä hetkellä tärkein velvollisuutemme on ymmärtää tuon muutoksen merkitys Suomelle.”

Sipilä painotti, että Suomi uskoo myös vuoropuhelun voimaan ja haluaa ylläpitää vuoropuhelua. ”Haluamme edistää lähialueidemme vakautta, joten toimimme tavoilla, jotka edesauttavat sitä.”

Sipilän mukaan Pohjoismaat ovat Suomen läheisin viiteryhmä, josta täytyy pitää aidosti hyvää huolta. EU:ta Sipilä luonnehtii kuitenkin Suomen tärkeimmäksi turvallisuusyhteisöksi.

Sipilä puolusti linjapuheessaan myös voimakkaasti hallitusohjelmansa keskustalaisuutta, jota kokoomus luonnehti puheenjohtajataistelunsa aikana monesti ”historian kokoomuslaisimmaksi” ohjelmaksi.

”Kilpailijamme väittävät, että hallituksen päätöksistä ei tunnista keskustaa. Minun vastaukseni tähän on, että he eivät tunne keskustaa.”

Sipilän mukaan hallitusohjelma toteuttaa keskustan vaaliohjelmaa ja myös keskustan aateisän Santeri Alkion periaatteita.

Edistyksen täytyy joskus kulkea ”raunioiden läpi, vanhaa murskaten ja sulattaen. Kaikki sivistystaistelu tarkoittaa vanhan, yli-ikäisen hävittämistä ja uuden luomista”, Sipilä siteerasi.

”Lupasimme maan johtamiseen muutosta: hallituksen on oltava pienempi, johtamistavan kollegiaalinen ja ohjelman strateginen Sipilä korosti.

Taloudesta Sipilä totesi, että seitsemän laihaa vuotta on takana. Nyt näyttää paremmalta. Suomen kasvu on samassa vauhdissa Saksan kanssa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat