Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Keskustan puoluejohto nuorenee – puoluesihteeriksi alle kolmekymppinen Jouni Ovaska

Keskusta valitsi varapuheenjohtajikseen Juha Rehulan, Katri Kulmunin ja Antti Kurvisen.

Kotimaa
 
Kalle Parkkinen
Jouni Ovaska
Jouni Ovaska Kuva: Kalle Parkkinen

Keskustan puoluekokous valitsi lauantaina uudeksi puoluesihteeriksi hämeenkyröläisen Jouni Ovaskan, 29. Ovaska voitti täpärästi Helsingistä kotoisin olevan Mari Kokon.

Puoluejohto nuoreni muutenkin. Kolmihenkiseen varapuheenjohtajistoon valittiin perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula, 52, sekä kansanedustajat Katri Kulmuni, 28, ja Antti Kurvinen, 29.

Rehula säilytti paikkansa, Kulmuni ja Kurvinen ovat uusia varapuheenjohtajia. Aiemmat varapuheenjohtajat Anu Vehviläinen ja Annika Saarikko eivät halunneet jatkokaudelle. Torniosta kotoisin oleva Kulmuni oli viime eduskuntavaaleissa Lapin ääniharava. Kurvinen on kotoisin Kauhavalta.

”Kyllä te nyt laitoitte pojan kovaan paikkaan”, Kurvinen sanoi valinnan jälkeen.

Varapuheenjohtajat pääsevät pääministeri Juha Sipilän ”johtoryhmään” ja puolueen sisäpiiriin. Poliittisen näkyvyyden lisäksi mahdollisuudet päästä kiinni ministeripaikkaan paranevat huomattavasti.

Keskustassa varapuheenjohtajien oletetaan kiertävän kenttää ja olevan puolueväen tavoitettavissa varsinkin nyt, kun puheenjohtaja on pääministeri.

Puoluesihteerinä vuodesta 2010 toiminut Timo Laaninen hyvästeli keskustalaiset tunteikkaasti esittämällä heille laulaja Piia Viitasen videon ”Kahden maan kansalainen”.

Körttien laulukirjaan päätynyt laulu on Laanisen mukaan lohduttanut vaikeina hetkinä. Video herkisti myös Sipilän kyyneliin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat