Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vasemmistoliitto ei julistautunut feministipuolueeksi – aloite kaatui niukasti äänestyksessä

Puoluekokouksen twiittiseinälle hyökättiin

Kotimaa
 
Vesa Ranta
Veronika Honkasalo, Hanna Sarkkinen, Li Andersson, Juho Kautto ja Joonas Leppänen lauantaina vasemmistoliiton puoluekokouksessa Oulussa.
Veronika Honkasalo, Hanna Sarkkinen, Li Andersson, Juho Kautto ja Joonas Leppänen lauantaina vasemmistoliiton puoluekokouksessa Oulussa. Kuva: Vesa Ranta

Vasemmistonaisten aloite vasemmistoliiton julistautumisesta feministiseksi puolueeksi kaatui niukasti äänin 121–146 puoluekokouksessa. Voimaan jäi puoluehallituksen lyhytsanainen kanta, että ”puolue kannattaa tasa-arvopoliittisen ohjelman sekä tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmien tekemistä”.

Sosiaalisessa mediassa lopputulosta arvosteltiin. Jos vasemmistoliitto ei ole feministinen puolue, ainoaksi vaihtoehdoksi jää seksistinen puolue, eräässä twiitissä sanottiin.

”Surullista, että samaan aikaan kun Suomeen ollaan perustamassa feminististä puolueetta, vasemmisto pelkää julistautua feministiseksi”, Taija Roiha kirjoitti.

”Ei julistauduttu feministiseksi puolueeksi. Ainoa vaihtoehto on toki toimia feministisenä puolueena”, kirjoitti Niko Peltokangas.

Puheenjohtaja Li Andersson otti myös osaa kiivaaseen keskusteluun. ”Päätös ei sisältänyt kielteistä feminismikantaa”, hän kirjoitti.

Vasemmistonaisten mielestä vasemmistoliiton tulisi omalla toiminnallaan varmistaa, että tarvetta uudelle feministiselle puolueelle ei Suomessa ole eikä koeta olevan.

Puoluekokoussalin seinällä oleva twiittiseinä jouduttiin välillä pimentämään, kun sinne alkoi tulla epäasiallisia viestejä. Tekniikasta vastaavilla ei ollut moderointimahdollisuutta, joten ainoa vaihtoehto oli sulkea se. Viestiseinälle alkoi tulla trolleja, eli ulkoa ohjattuja häiriöviestihyökkäyksiä.

Jo lauantaina kokouspaikan, Oulun kaupunginteatterin edustalle tuli muutaman miehen Soldiers of Odin -porukka. Poliisi kutsuttiin paikalle estämään kokouksen häiritseminen.

Vasemmistoliiton puoluevaltuuston puheenjohtajaksi valittiin Pia Lohikoski ja varapuheenjohtajaksi Suldaan Said Ahmed.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat