Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Keskustakonkari Sirkka-Liisa Anttila väläyttää kiintiötä naisille puoluejohtoon

Keskustan johto nuorentui, mutta naisia on enää yksi

Kotimaa
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Keskustan kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila naisten äänioikeuden 110-vuotisjuhlaistunnossa eduskunnassa Helsingissä 1. kesäkuuta.
Keskustan kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila naisten äänioikeuden 110-vuotisjuhlaistunnossa eduskunnassa Helsingissä 1. kesäkuuta. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Keskustan pitkäaikainen kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila on tyytymätön siihen, että naisten osuus keskustan puoluejohdosta heikkeni tuoreissa henkilövalinnoissa Seinäjoella.

Myös monet muut keskustanaiset harmittelivat henkilövalintojen jälkeen, että kansanvalta puhui nyt kovin miesvaltaisesti.

Puheenjohtajistossa on nyt kolme miestä ja yksi nainen: Juha Sipilä, Juha Rehula, Antti Kurvinen ja Katri Kulmuni.

Aiemmin puheenjohtajistoon kuuluivat Sipilän ja Rehulan lisäksi Annika Saarikko ja Anu Vehviläinen, mutta he luopuivat paikoistaan.

Moni odotti varapuheenjohtajavalintojen selvittyä, että puoluekokousedustajat olisivat nostaneet keskustan viestintävastaavan Mari Kokon puoluesihteeriksi tasoittaakseen sukupuolijakautumaa. Kokko jäi kuitenkin täpärästi toiseksi. Puoluesihteeriksi valittiin puoluevaltuuston puheenjohtaja Jouni Ovaska.

Anttilan mukaan keskustassa pitäisi olla kiintiö, että naisten osuus olisi vähintään 40 prosenttia puoluejohdosta. Hän sanoo HS:lle pohtivansa aloitetta asiasta.

Keskustajohto kuitenkin nuorentui reippaasti, sillä Kulmuni, Kurvinen ja Ovaska ovat kaikki alle kolmekymppisiä. Puheenjohtaja Juha Sipilä nimitti tätä sunnuntaiaamuna päätöspuheessaan ”nuorten vallankumoukseksi”.

”Mielihyvin lähden rakentamaan nuorta tiimiä. Olen kyllä varoittanut nuoria, että nämä papat ovat liukkaita liikkeissään”, Sipilä sanoi viitaten myös eniten ääniä saaneeseen varapuheenjohtajaan Juha Rehulaan. Sipilä on 55-vuotias, Rehula 53.

Naisten harmistusta lisää se, että varapuheenjohtajakisassa Antti Kurvinen voitti vain 13 äänellä pohjoissavolaisen Hannakaisa Heikkisen. Ovaska puolestaan voitti Mari Kokon vain 34 äänellä.

Keskustan pää-äänenkannattaja Suomenmaa vihjasi sunnuntain pääkirjoituksessaan, että keskustalla olisi nyt mahdollisuus valita nainen eduskuntaryhmän johtoon, kun presidenttiehdokas Matti Vanhanen luopuu paikasta.

Tosin ennakkohuhuissa vahvin ehdokas paikalle on kansanedustaja Antti Kaikkonen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat