Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Keskustan presidenttiehdokas Vanhanen: Vuoden 2018 presidentinvaali myös Nato-vaali

Keskusta nimitti Matti Vanhasen yksimielisesti presidenttiehdokkaakseen sunnuntaina. Eduskuntaryhmän johto uusiutuu reilun viikon päästä.

Kotimaa
 
Juha Harju Lehtikuva
Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen puhui puoluekokousväelle presidenttiehdokkaaksi nimittämisen jälkeen Seinäjoella sunnuntaiaamuna.
Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen puhui puoluekokousväelle presidenttiehdokkaaksi nimittämisen jälkeen Seinäjoella sunnuntaiaamuna. Kuva: Juha Harju Lehtikuva

Seinäjoki

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja, valtiotieteiden maisteri Matti Vanhanen, 60, valittiin sunnuntaina yksimielisesti keskustan presidenttiehdokkaaksi. Vanhanen arvioi, että vuoden 2018 presidenttivaali on osittain myös Nato-vaali. Hän ei kuitenkaan näe merkittävää linjaeroa Natosta tasavallan presidentin Sauli Niinistön ja itsensä välillä.

Vanhanen kritisoi kuitenkin vuoden 2012 ulko- ja turvallisuuspoliittista selontekoa, jossa Nato-jäsenyyden hakumahdollisuus suljettiin pois hallituskauden ajaksi.

”Suomen ei kannata ulospäin kertoa etukäteen, mihin asti joku päätös on kulloinkin voimassa. Täytyy pystyä säilyttämään oma liikkumatila ja harkinta. Se on myös eräs keino vaikuttaa kansainväliseen tilanteeseen”, Vanhanen huomautti.

Vanhanen toivoo, että pitkä presidenttiehdokkuus avaa mahdollisuuden käydä laajasti ulko- ja turvallisuuspoliittista keskustelua.

Hän sanoi vieroksuvansa lyhyitä kampanjoita, jotka korostavat kärjistyksiä, pelkistyksiä, sloganeita ja imagoja.

”Suomelle ulko- ja turvallisuuspolitiikka on paljon enemmän kuin 140 merkkiä twiitissä.”

Keskustan eduskuntaryhmä valitsee uuden johtajan juhannuksen alusviikon tiistaina.

Vahva nimi ryhmän johtoon on muun muassa Antti Kaikkonen, joka johtaa nyt ulkoasiainvaliokuntaa. Jos Kaikkonen valitaan, se vapauttaisi Vanhaselle ulkoasiainvaliokunnan vetäjän paikan.

Niinistö on luvannut kertoa aikeistaan vuoden 2017 keväällä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat