Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tunteet kuumenivat perussuomalaisten kokouksessa, jäsen sai tuomion kunnianloukkauksesta

Mies nimitti Lapin piirikokouksessa naiskollegaansa akaksi, ämmäksi ja mielenvikaiseksi.

Kotimaa
 

Tunteet kuumenivat perussuomalaisten Lapin piirin kokouksessa kolme vuotta sitten sille tasolle, että yksi kokouksen osallistujista on nyt tuomittu sakkoihin kollegaansa kohdistuneesta kunnianloukkauksesta. Rovaniemen hovioikeuden mukaan miehen on maksettava kymmenen päiväsakkoa eli 130 euroa.

Kiihkeä sananvaihto koski tilintarkastusta. Toiminnantarkastaja oli eri mieltä ammattitilintarkastajan kanssa ja esitti, ettei hallitukselle myönnetä vastuuvapautta. Tämä sai yhden kokousedustajan kiihtymään. Hän nimitti toiminnantarkastajaa ämmäksi, akaksi ja mielenvikaiseksi.

Mies selitti oikeudessa puheenvuoroaan sillä, että hän oli yleisellä tasolla arvostellut puolueen jäsenten käyttäytymistä. Hän kertoi todenneensa, että puolueen toimintaan oli tullut mukaan kaurahattuja ja järjestöhäiriköitä. Mies myönsi tunteiden kuumenneen, mutta toisaalta tämä on hänen mukaansa piirin kokouksissa ihan normaalia.

Hovioikeus painotti, että arvostelu on sallittua, mutta sen pitää kohdistua pikemmin ihmisen poliittiseen toimintaan kuin hänen henkilöönsä. Tässä tapauksessa miehen käyttämät nimitykset olivat kohdistuneet toiminnantarkastajaan nimenomaan henkilönä, ja ne liittyivät toiminnantarkastajan mielenterveyteen ja sukupuoleen.

Oikeus huomautti, että mies olisi voinut esittää kritiikkinsä ilman loukkaavia ilmaisuja.

”Myöskään se, että perussuomalaisten Lapin piirin kokouksessa tavanomaisesti käytettäisiin kyseessä olevan kaltaisia ilmaisuja, ei tee hyväksyttäväksi sellaista kielenkäyttöä, joka sisältönsä puolesta täyttää kunnianloukkausrikoksen”, oikeus totesi.

Myös Kemi-Tornion käräjäoikeus oli aiemmin päätynyt samaan lopputulokseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat