Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kolarin liikenneonnettomuudessa kuoli kaksi lasta – perävaunu oli ehkä käyttökiellossa

Poliisi epäilee, että Lapin Kolarissa lauantaina kaatunut perävaunu oli katsastamaton ja sen vuoksi käyttökiellossa.

Kotimaa
 
Anu-Elina Ervasti
Janne Koskenniemi / Lehtikuva
Kaksi lasta kuoli liikenneonnettomuudessa Lapin Kolarissa 11. kesäkuuta.
Kaksi lasta kuoli liikenneonnettomuudessa Lapin Kolarissa 11. kesäkuuta. Kuva: Janne Koskenniemi / Lehtikuva

Poliisi epäilee, että Lapin Kolarissa lauantaina kaatunut perävaunu oli katsastamaton ja sen vuoksi käyttökiellossa. Kaatumista seuranneessa onnettomuudessa kuoli kaksi alle kouluikäistä lasta.

Poliisi kuulusteli maanantaina turma-auton kuljettajaa, alle 40-vuotiasta miestä. Viikonloppuna tapahtuneessa onnettomuudessa kuoli kaksi lasta, joista toinen oli poliisin tiedotteen mukaan kuusi- ja toinen nelivuotias. Lapset olivat sukua auton kuljettajalle.

Onnettomuus tapahtui Lapin Kolarissa lauantaina iltapäivällä. Kuorma-autoon kytketty perävaunu alkoi heittelehtiä ja kaatui tielle. Itse kuorma-auto ajautui ojaan ja kaatui kyljelleen.

Poliisi epäilee ajoneuvoyhdistelmän kuljettajaa kahdesta törkeästä kuolemantuottamuksesta, kahdesta törkeästä vammantuottamuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Lisäksi miestä epäillään ajoneuvorikkomuksesta ja liikennerikkomuksesta.

Poliisin mukaan perävaunu saattoi olla katsastamaton ja sen vuoksi käyttökiellossa. Nyt selvitetään, oliko perävaunun kunnolla vaikutusta onnettomuuden syntyyn. Poliisin lisäksi onnettomuuden syytä selvittää tutkijalautakunta.

Kuljettajan lisäksi auton hyttiosassa oli viisi alaikäistä lasta. Kaksi lapsista kuoli onnettomuuspaikalla ja kolme kuljetettiin helikopterilla sairaalaan. Poliisin tietojen mukaan kukaan loukkaantuneista ei enää ole tehohoidon tarpeessa.

Onnettomuuspaikka sijaitsee valtatie 21:lla Pohjasvaaran pohjoispuolella. Kuorma-auto oli ollut matkalla pohjoiseen. Poliisin mukaan sää oli hyvä ja onnettomuus tapahtui suoralla tieosuudella.

Poliisi tutkii tapausta edelleen muun muassa kuulustelujen ja teknisen tutkinnan avulla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat