Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ilkka Kanerva kiistää huhut Suomen ja Venäjän salaisista Nato-keskusteluista: ”Ei mitään kiinnekohtaa todellisuuteen”

Myös ulkoministeriö kumoaa väitteet perättömiksi.

Kotimaa
 
Sirpa Räihä / HS
Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva
Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva Kuva: Sirpa Räihä / HS

Amerikkalainen puolustusalan asiantuntijajulkaisu Defense News uutisoi Suomen ja Venäjän käyneen suljettujen ovien takana Nato-keskusteluja. Defense Newsin mukaan Venäjällä on kasvanut vihamielisyys ja epäluulo Suomea ja Ruotsia kohtaan. Julkaisun mukaan Venäjällä pelätään Suomen ja Ruotsin voivan solmia samanaikaisesti sopimuksen Natoon liittymiseksi.

Keskusteluiden on Defense Newsin mukaan tarkoitus johtaa korkean tason neuvotteluihin, jotka huipentuvat tasavallan presidentin Sauli Niinistön ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin tapaamiseen heinäkuussa.

Defense News väitti perustavansa tietonsa ulkoministeriön lähteisiin ja saaneensa vahvistuksen puolustusvaliokunnan puheenjohtajalta Ilkka Kanervalta (kok.). Kanerva kuitenkin kiistää Helsingin Sanomille jyrkästi Suomen ja Venäjän välillä käydyn salaisia Nato-neuvotteluita.

”Pitäisin sen tyyppistä menettelyä täysin vastaan sitä, minkä itse ymmärrän Suomen ulkopolitiikan toimintatavaksi. Ihmettelen kovasti, mihin tämä lausunto voisi perustua”, Kanerva sanoo.

Kanerva ei ole sanojensa mukaan antanut Defense Newsille minkäänlaista lausuntoa koko elämänsä aikana.

”Tässä kuviossa ei ole mitään kiinnekohtaa todellisuuteen. Olen kuullut tämän viime viikon lopulla, mutta en ole koko juttua nähnyt koskaan. Ei siinä kyllä mitään järkeä ole.”

Tasavallan presidentin kanslia tiedotti Twitter-tilillään, että Suomen ja Venäjän presidenttien tapaamista valmistellaan tavanomaiseen tapaan – ilman että taustalla on Nato-neuvotteluja suljettujen ovien takana.

”Asia on kanslialle täysin vieras ja perätön, mitä tulee presidenttien tapaamiseen. Tapaamista valmistellaan normaalisti.”

Myös puolustusministeriö kiistää amerikkalaisjulkaisun väitteiden todenperäisyyden.

”Ulkoministeriön puolesta voin vahvistaa tasavallan presidentin kanslian viestin. Meillekin tuntematon ja perätön juttu”, ulkoministeriön ajankohtaisviestinnän yksikön päällikkö Vesa Häkkinen twiittasi.

Kanervalla ei ole minkäänlaista aavistusta, mistä Defense Newsin juttu on voinut syntyä.

”Kyllä minä Suomen ulkopolitiikan toimintatavat tiedän aika hyvin. Tämä ei oikein istu Putiniin millään lailla.”

”En oikein osaa keksiä, kenen väärinkäsityksiin tämmöinen voi perustua, mutta ainakaan minä en ole sen enempää valveilla ollessani kuin unissani tuollaisia puhunut. Jos joku puhuisi, pitäisin sen tyyppistä toimintalinjaa ihan käsittämättömänä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat