Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yrittäjien järjestö lisäisi paikallista sopimista

Suomen yrittäjät uskoo sopimisen tuovan yli 60 000 uutta työpaikkaa.

Kotimaa
 
HS

Suomen yrittäjät -järjestön (SY) hallituksen mielestä Suomeen pitää saada laaja työelämä- ja työmarkkinauudistus.

Yrittäjäjärjestön mukaan työpaikkasopimisen edistämiseen hallitusohjelman kirjausten mukaisesti on palattava pikaisesti.

Tiistaina kokoontuneen SY:n hallituksen mielestä uudistus lisäisi merkittävästi työpaikkasopimista, toisi reilua kilpailua työmarkkinoille, purkaisi yleissitovuutta ja keventäisi työelämän sääntelyä.

Järjestön mukaan paikallisen sopimisen rohkea laajentaminen toisi Suomeen jopa 65 000 uutta työpaikkaa. Arvio perustuu työ- ja elinkeinoministeriön, Finnveran ja Suomen yrittäjien Pk-yritysbarometriin, järjestö sanoo tiedotteessaan.

Hallituksen tiistaina julkaisemat kannanotot ovat suurin piirtein samoja, joita SY on ahkerasti toistanut julkisuudessa sen jälkeen, kun hallitus ei toteuttanut paikallisen sopimisen uudistusta lakiteitse vaan osana kilpailukykysopimusta.

SY kieltäytyi sopimuksen kirjauksesta, jolla järjestäytymättömät yritykset olisivat saaneet samoilla ehdoilla sopia paikallisesti kuin järjestäytyneet yritykset. Nykyisin se ei ole mahdollista. SY:n mielestä tämä olisi merkinnyt luottamusmiespakkoa ja ay-liikkeen vallan kasvua myös yrityksissä, jotka eivät ole järjestäytyneet. Pääministeri Juha Sipilä (kesk) piti SY:n päätöstä käsittämättömänä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat