Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kokoomuksen ministerit selvillä ensi viikolla

Kokoomuksen uusi puheenjohtaja, sisäministeri Petteri Orpo sanoi eduskunnassa, että kokoomus päättää uudesta ministerilistasta ensi tiistaina. Stubbin jatko vielä auki.

Kotimaa
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Kokoomuksen uusi puheenjohtaja Petteri Orpo piti linjapuheen kokoomuksen puoluekokouksessa Lappeenrannassa sunnuntaina vuorokausi valintansa jälkeen.
Kokoomuksen uusi puheenjohtaja Petteri Orpo piti linjapuheen kokoomuksen puoluekokouksessa Lappeenrannassa sunnuntaina vuorokausi valintansa jälkeen. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Kokoomus päättää omista ministereistään ensi tiistaina, sanoi kokoomuksen uusi puheenjohtaja Petteri Orpo eduskunnassa tiistaina.

Uudet ministerit on määrä nimittää tasavallan presidentin esittelyssä heti seuraavana päivänä eli keskiviikkona.

Ministerien määrä ei nykyisestä kuitenkaan kasva, eikä hallituspuolueiden salkkujako myöskään muutu. Linjauksesta sovittiin Orpon mukaan hyvässä hengessä hallituspuolueiden vetäjien eli pääministeri Juha Sipilän (kesk) ja ulkoministeri Timo Soinin (ps) kanssa. Orpo kävi ensimmäiset keskustelut ”trion” kanssa maanantaina.

Hallituksessa on nyt 14 ministeriä. Heti valintansa jälkeen Orpo väläytti ministerien määrän lisäystä yksittäisten ministerien työtaakan helpottamiseksi. Orpo kertoi keskustelleensa työtaakasta Soinin ja Sipilän kanssa.

”Kerroin pääministerille, että olen huolestunut siitä, että jotkut ministerit ovat ylityöllistettyjä ja sillä voi olla vaikutuksia hallitusohjelman toimeenpanoon. Totesimme, että työtaakkaan pitää kiinnittää huomiota.”

HS:n tietojen mukaan hallituksessa pohdittaisiin mahdollisesti valtiosihteerien tai avustajakunnan kasvattamista ministerien työtaakkaa keventämään.

”Siitä ei puhuttu. Tärkeää on, että kiinnitämme huomiota siihen, että työt sujuvat ja siihen, että kaikki ministerit pystyvät töistään suoriutumaan”, Orpo sanoi.

Hän ei halunnut kommentoida ministerikaavailujaan eikä puheenjohtajapaikkansa menettäneen Alexander Stubbin tulevaisuutta. ”Hänellä on erinomaista osaamista. Käyn keskusteluja hänen kanssaan sekä puoluejohdon ja eduskuntaryhmän kanssa, ja tehdään sitten päätöksiä”, Orpo sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat