Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kostoksi raiskanneen nuoren miehen tuomio koveni hovioikeudessa

Turun hovioikeus tuomitsi nuoren miehen neljäksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen.

Kotimaa
 

Turun hovioikeus on koventanut nuoren tytön raiskauksesta tuomitun miehen vankeusrangaistusta. Hovioikeus tuomitsi 19-vuotiaan Deek Isse Hassanin neljäksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa tuomio oli puoli vuotta lyhyempi.

Oikeus perusteli rangaistuksen koventamista sillä, että rikoksen yhtenä tarkoituksena oli kostaa tytölle tämän aiemmin tekemä rikosilmoitus miehestä. Sekin koski lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä.

Mies tuomittiin myös oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta. Uhkailu oli tapahtunut ennen raiskausta.

Raiskauksessa oli avunantajana 17-vuotias mies. Hänet oikeus tuomitsi puolentoista vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen, aivan kuten käräjäoikeuskin.

Miehet määrättiin maksamaan yhteensä noin 22 000 euron korvaukset uhrille.

Miehet kiistivät syytteet ja vaativat niiden hylkäämistä.

Asian käsittelyyn liittyi poikkeuksellinen vaihe, kun hovioikeus määräsi syyttäjän hankkimaan lisää näyttöä uhrin kännykän sijainnista. Tarkoitus oli selvittää tolppatietojen avulla, milloin uhrin kännykkä on ollut raiskauspaikan lähellä olevassa tukiasemassa. Uhrin suostumuksella tarkoitus oli myös selvittää uhrin televalvontatiedot.

Selvitysten tavoitteena oli täsmentää tekoaikaa. Syytteen mukaan teko oli tapahtunut viime vuoden heinäkuussa, mutta tarkempi ajankohta ei ollut tiedossa.

Hovioikeuden mukaan näin pitkä tekoaika heikentää syytettyjen mahdollisuuksia puolustautua.

Selvitysten lopputuloksesta ei ole tietoa, sillä oikeus ei maininnut niistä julkisessa selosteessaan. Tuomiolauselmassa olevat tiedot viittaavat kuitenkin siihen, ettei tekoaikaa onnistuttu uusilla selvityksillä lyhentämään.

Asia käsiteltiin kokonaan suljetuin ovin uhrin suojelemiseksi. Oikeus kuitenkin antoi asiasta lyhyen julkisen selosteen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat