Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aamulla sataa ja paljon – Etelä-Suomessa voi tunnissa sataa yli 20 millimetriä vettä

Loppuviikko on kaikkiaan hyvin sateinen. Sadekertymä voi paikoin nousta jopa 60 millimetriin.

Kotimaa
 
Rankoista sateista varoitetaan torstaina maan eteläosaa
Rankoista sateista varoitetaan torstaina maan eteläosaa
Vettä voi paikoin sataa tunnissa yli 20 millimetriä, ja taajamatulvat ovat mahdollisia, kertoo HS:n meteorologi Anniina Törmä.

Loppuviikon sää on suuressa osassa maata hyvin sateinen, kun etelästä saapuvat matalapaineet levittäytyvät Suomeen torstain vastaisesta yöstä alkaen.

Torstain vastaisena yönä Etelä-Suomessa voi sataa tunnissa yli 20 millimetriä vettä, jolloin taajamatulvat ja ukkonen ovat mahdollisia, kertoo HS:n meteorologi Anniina Törmä. Aamupäivän aikana yhtenäinen sadealue liikkuu länteen ja maan etelä- ja itäosissa sateet muuttuvat kuuroittaisiksi. Pohjoisessa sää on torstaina enimmäkseen poutainen.

”Sadekertymät voivat torstaina olla 20–40 millimetriä. Perjantaina on pohjoisen vuoro, jossa sitten sataa suurin piirtein saman verran. Jos sadekuurot jumahtavat paikalleen, sadetta voi tulla enemmänkin”, Törmä sanoo.

Torstaina iltapäivällä lämpötila on etelässä enimmillään 18 astetta ja lännessä 15 astetta. Idässä voivat paikoin rikkoutua myös hellelukemat. Lapissa lämpötilat ovat yleisesti 20 asteen aiheilla.

”Idässä poutahetkinä lämpötila voi kohota hellelukemiin, mutta toisaalta välillä voi sataa rankasti ja ukkostaa.”

Seuraava runsaita sateita tuova matalapaine saapuu Suomeen lauantaiksi.

Torstain vastaisen yön ja maanantain vastaisen yön välillä maan keskivaiheilla sadekertymä voi nousta keskisessä Suomessa jopa 60 millimetriin. Muuallakin maassa loppuviikon sadekertymät voivat olla 50 millimetrin vaiheilla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat