Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Päivähoitomaksujen korotukset eivät tule voimaan ainakaan vielä – asian käsittely keskeytetty eduskunnassa

Asian käsittely siirtyy hallituspuoluiden päätöksestä syksyyn 2016. Korotukset eivät tule voimaan 1. elokuuta 2016, kuten hallitus esitti.

Kotimaa
 
Markku Bärman / HS
Päivähoitomaksujen korotus vaikuttaa tuntuvasti monen lapsiperheen talouteen.
Päivähoitomaksujen korotus vaikuttaa tuntuvasti monen lapsiperheen talouteen. Kuva: Markku Bärman / HS

Päivähoitomaksujen korotus siirtyy ainakin syksyyn. Eduskunnan sivistysvaliokunta ilmoitti torstaina, että se on keskeyttänyt varhaiskasvatuslain asiakasmaksuja koskevan lakiesityksen käsittelyn.

Asian käsittely siirtyy syksyyn 2016. Korotukset eivät siis tule voimaan 1. elokuuta 2016, kuten hallitus esitti.

Monille lapsiperheille kyseessä on iso asia, sillä esimerkiksi kaksilapsisen, keskituloisen perheen maksut olisivat nousseet 122 euroa kuussa.

”Tämä oli hallituspuolueiden yhteinen päätös. Hallitus haluaa käsitellä asiaa vielä. Jatko on täysin hallituksen käsissä. En osaa sanoa, päätetäänkö tästä budjettiriihen yhteydessä elokuussa vai milloin”, sanoo valiokunnan puheenjohtaja Tuomo Puumala (kesk).

”Jos lakiesitykseen tulee muutoksia, valiokunta on valmis jatkamaan käsittelyä heti syyskuun alussa. Ainoa varma asia, jonka tiedän on se, ettei esitys tule voimaan 1. elokuuta”, Puumala sanoo.

Jo aikaisemmin hallitus on vakavasti harkinnut korotusesityksen vetämistä pois. Korotukset ovat saaneet runsaasti kritiikkiä asiantuntijoilta ja oppositiolta, mutta myös hallituspuolueiden sisältä. Korotusten on sanottu muun muassa ohjaavan naisia työstä kotiin.

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok) sanoi eduskunnan kyselytunnilla kesäkuun alussa, ettei korotuksilla tavoiteltu 56 miljoonan euron kokonaissäästö tule toteutumaan.

”Nyt me tarkastelemme sitä kokonaisuutta valtiontalouden näkökulmasta, me tarkastelemme sitä työllistymisen näkökulmasta, me tarkastelemme sitä oikeudenmukaisuuden näkökulmasta ja me tarkastelemme sitä myös ostovoiman näkökulmasta”, Stubb sanoi tuolloin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat