Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hovioikeus kumosi viiden vuoden tuomiot Oulun raiskausjutussa

Hovioikeuden mukaan sekä syytettyjen miesten että 15-vuotiaan tytön kertomukset ovat mahdollisia. Epäselvässä tapauksessa tuomitaan syytetyn eduksi.

Kotimaa
 

Rovaniemen hovioikeus on kumonnut kahdelle miehelle tuomitut vankeusrangaistukset 15-vuotiaan tytön törkeästä raiskauksesta. Hovioikeuden mukaan näyttö ei riitä miesten tuomitsemiseen.

Oulun käräjäoikeudessa miehet saivat viisi vuotta vankeutta törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Lisäksi miehet tuomittiin maksamaan uhrille yhteensä 8 000 euron korvaukset.

Teko oli oikeuden mukaan tapahtunut ulkosalla Oulun Rajakylässä elokuussa 2015. Käräjäoikeuden tuomion mukaan miehet olivat yhdessä pakottaneet tytön yhdyntään uhkailemalla tätä muun muassa puukolla viiltämisellä. Teolla ei ole ulkopuolisia silminnäkijöitä.

Miehet kiistivät teon. Toinen miehistä tosin myönsi teon ensin kuulusteluissa, mutta myöhemmin hän peruutti myöntämisensä.

Hovioikeus järjesti asiassa pääkäsittelyn, jossa kuultiin tyttöä, syytettyjä sekä useita todistajia. Lisäksi istunnossa esitettiin kirjallisia todisteita.

Hovioikeus päätti hylätä syytteet, sillä sen mukaan sekä tytön että miesten kertomukset tapahtumien kulusta ovat mahdollisia.

”Asiassa esitetyn näytön perusteella vastaajien syyllisyydestä jäi varteenotettava epäily. Epäselvässä tilanteessa asia on ratkaistava syytetyn eduksi”, hovioikeus totesi julkisessa selosteessaan.

Koska syytteet hylättiin, molemmat miehet, 34-vuotias Marko-Aabram Huhtimaa ja 25-vuotias Jesse Juhani Mustonen vapautettiin myös maksamasta korvauksia tytölle.

Rikosepäily herätti tuoreeltaan niin paljon nettiraivoa, että poliisi tiedotti erikseen epäiltyjen olevan kantasuomalaisia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat