Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Trevoc-jutun päättyessä kannat yhä kaukana toisistaan

Helsingin hovioikeus antanee tuomionsa syyskuun loppuun mennessä.

Kotimaa
 
Leif Rosas / redstar
Jari Aarnio
Jari Aarnio Kuva: Leif Rosas / redstar

Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion Trevoc-syytteiden käsittely päättyi torstaina Helsingin hovioikeudessa yhtä isoissa erimielisyyksissä kuin käsittely alkoi.

Aarnio vaatii ehdottoman vankeustuomionsa kumoamista, koska hän ei ole syyllistynyt rikokseen. Syyttäjät puolestaan vaativat rangaistuksen koventamista, koska rikos oli pitkäkestoinen, suunnitelmallinen ja erityisen vahingollinen. Kansan pitää voida luottaa siihen, etteivät virkamiehet tavoittele päätöksillään omaa etua, valtionsyyttäjä Mikko Männikkö huomautti loppulausunnossaan.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi vuosi sitten Aarnion vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi vankeuteen törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä. Oikeuden mukaan Aarnio oli omistajan asemassa seurantalaiteyhtiö Trevocissa samaan aikaan, kun hän oli hankkimassa yhtiöstä laitteita poliisille.

Syyttäjien keskeisenä näyttönä ovat takavarikoidut asiakirjat sekä Aarnion ja Trevocin johtoportaan väliset tekstiviestit ja sähköpostit. Syyttäjien mukaan tämä näyttö todistaa, että Aarniolla oli rooli Trevocissa.

Aarnion mukaan vilkas viestittely Trevocin toimitusjohtajan Pasi Pataman kanssa selittyy sillä, että hän pyrki auttamaan vanhaa ystäväänsä. Viestittely ei osoita, että Aarniolla olisi ollut rooli Trevocissa.

”Puolustus on epäonnistunut, jos vieläkään ei ole selvää, että Aarnio on kovin aktiivinen. Hän selvittää myös sellaisia asioita, mihin hänellä ei ole henkilökohtaista intressiä. Patama on viestitellyt normaalielämän mentorilleen”, Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi kuvaili.

Hovioikeus pyrkii antamaan päätöksensä syyskuun loppuun mennessä. Alkusyksystä myös Helsingin käräjäoikeus antaa päätöksensä Aarnioon kohdistetuista huumesyytteistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat