Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rankkasateet saivat kadut tulvimaan

Pelastuslaitoksella oli torstaina poikkeuksellisen paljon tehtäviä. Iltapäivään mennessä rankkasateen aiheuttamat tulvat oli saatu hoidettua.

Kotimaa
 
Anu-Elina Ervasti Ville Vaarne
Markus Jokela / HS
Ihmiset juoksivat sadetta karkuun torstai-iltapäivänä Helsingissä.
Ihmiset juoksivat sadetta karkuun torstai-iltapäivänä Helsingissä. Kuva: Markus Jokela / HS

Kovat sateet riepottelivat torstaina Helsingin seutua, ja vesi tulvi teille monin paikoin. Vettä tuli päivän aikana monilla alueilla yli 60 millimetriä.

Vesikelit eivät lopu tähän, sillä Baltiasta saapuu perjantai-iltana matalapaine, johon liittyy runsaita sateita. Viikonloppu on sateinen suuressa osassa maata. Sateet voivat olla rankkoja.

Sade aiheutti torstaina vesivahingon Helsingin kaupunginmuseossa. Museonjohtaja Tiina Merisalo kertoi, että museon sadevesiviemärit ja wc:t tulvivat puolenpäivän aikaan.

”Henkilökunta toimi nopeasti, ja palokunta saatiin paikalle kuivattamaan tiloja”, Merisalo sanoi. Museoesineet eivät vaurioituneet, mutta museon sisustus ja rakenteet saattoivat vahingoittua. Kaupunginmuseo sijaitsee Senaatintorin laidalla.

Tulevan viikon säätä on vaikea ennustaa. HS:n meteorologi Anniina Törmä kertoi, että juhannuksen osalta on noin 50 prosentin mahdollisuus sekä helteelle että sateelle.

Parhaassa tapauksessa sadealue liikkuu pohjoisen kautta Suomen yli. Sadealue voi kulkea myös suoraan Suomen yli, jolloin juhannusta vietetään kosteissa merkeissä.

Helsingin pelastuslaitos kirjasi torstain aikana 16 vesivahinkoihin liittyvää tehtävää.

”Vahingot olivat pieniä ja keskisuuria, mutta niitä oli lukumääräisesti paljon”, sanoi päivystävä palomestari Ville Estlander.

Esimerkiksi Merikannontiellä kerrostalon kellariin tuli runsaasti vettä. Vastaavanlaisia tehtäviä oli ympäri Helsinkiä.

Torstai-iltapäivällä puoli neljän jälkeen tehtävät loppuivat.

Ilmatieteen laitos varoitti torstaina, että Uudellamaalla, Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä, Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa sataisi jopa yli 20 millimetriä tunnissa.

Lisäksi Kanta- ja Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen sekä Etelä-Savon maakunnissa varoitettiin voimakkaista ukkospuuskista.

Meteorologi Ville Siiskonen sanoi, että pääkaupunkiseudulla ja Suomenlahdella Helsingin eteläpuolella havaittiin torstaina muutamia salamaniskuja.

Koviin sadekuuroihin kannattaa varautua suojaamalla veneet ja muu sellainen omaisuus, jolle rankkasade voi aiheuttaa vahinkoa.

Markus Jokela / HS
Rankkasade sai kadut lainehtimaan Helsingissä torstaina.
Rankkasade sai kadut lainehtimaan Helsingissä torstaina.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat