Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Märkä keli jatkuu viikonloppuna – etelässä sataa yöllä rankasti

Illalla Etelä-Suomeen saapuva sadealue pyyhkäisee viikonloppuna koko maan yli. Lauantaina sade jatkuu kuuroina, mutta sunnuntai lienee jo poutaisempi.

Kotimaa
 
Anu-Elina Ervasti
Perjantaina sateet jatkuvat – poutaakin hetki
Perjantaina sateet jatkuvat – poutaakin hetki
Yhtenäisen sateen alue siirtyy Lappiin perjantaina, mutta sateita saadaan koko maassa, kertoo HS:n meteorologi Anniina Törmä.

Tänä viikonloppuna kodin suursiivous saattaa olla parempi idea kuin grillausilta mökillä. Etelä-Suomeen saapuu perjantai-iltana uusi sadealue, joka pyyhkäisee viikonlopun aikana koko maan yli.

Vielä perjantaina päivällä runsaimmat sateet sijoittuvat maan keskivaiheille, kun taas etelässä aurinkokin saattaa näyttäytyä. Baltian suunnalta hiipii kuitenkin jo uusi matalapaine kohti pääkaupunkiseutua.

”Sateen alku menee varmaan lähemmäksi iltakuutta, iltakahdeksaa”, arvioi Helsingin Sanomien meteorologi Anniina Törmä.

Ilmatieteen laitoksen meteorologi Ville Siiskonen ei puolestaan lähde arvioimaan tarkkaa aikaa, jolloin vettä alkaa ropista perjantai-illan viettäjien niskaan.

”Näillä näkymin sadealue on saapunut ennen puoltayötä.”

Illalla ja yöllä sadetta voi paikoin tulla suuriakin määriä, ja sadealueeseen saattaa liittyä myös ukkosta.

Voiko vettä ryöpytä yhtä rajusti kuin torstaina, jolloin osissa Helsinkiä satoi yli 60 millimetriä vettä ja kadut tulvivat monin paikoin?

Ville Siiskosen mukaan asia jää nähtäväksi, mutta näillä näkymin sadealueen odotetaan olevan eilistä kapeampi.

”Lyhyellä aikavälillä sadetta voi tulla runsaasti, mutta kokonaissademäärät jäävät todennäköisesti vähemmiksi kuin eilen”, Siiskonen arvioi.

Yön aikana yhtenäinen sadealue siirtyy torstain sateiden tapaan kohti pohjoista, ja Pohjois-Suomessa vettä voi tihkuttaa miltei koko viikonlopun ajan.

Lauantaina sateet jatkuvat Etelä-Suomessa kuuroittaisina ja tuulenpuuskat ovat voimakkaita. Siinä, missä perjantain ja sunnuntain lämpötila kohoaa ylimmillään 20 asteeseen, lauantaina lukemat jäävät miltei koko maassa 15 asteen vaiheille. Vain Pohjois-Suomessa voidaan päästä parinkymmenen asteen tuntumaan.

Sunnuntain vastainen yö lienee etelässä jo poutaisempi. Matalapaine täyttyy vähitellen sunnuntain aikana, vaikka sää voi edelleen olla epävakaa.

”Näyttäisi siltä, että suurimmat sateet ovat (sunnuntaina) väistyneet. Tietenkin on mahdollisuus paikallisiin sadekuuroihin”, Siiskonen arvioi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat