Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuulivahingot työllistivät pelastuslaitosta Helsingissä, sähkökatkot ovat pääosin ohi

Lauantaina sateet aiheuttivat monia vesivahinkoja. Monet kotitaloudet jäivät ilman sähköä.

Kotimaa
 
Sambaajat taistelivat vettä ja tuulta vastaan
Sambaajat taistelivat vettä ja tuulta vastaan
Helsinki Samba Carnavalille ei sattunut vuoden otollisin sää. Helsingissä on muutenkin satanut kolmessa päivässä poikkeuksellisen paljon vettä.
Fakta

Yhteenlaskettuja sademääriä havaintoasemilla 16.6.-18.6.

 Helsinki-Vantaa 83,9 mm

 Helsinki, Kaisaniemi 84,4 mm

 Helsinki, Kumpula 84,7 mm

 Jyväskylä 72,2 mm

 Turku 28,7 mm

 Joensuu 23,3 mm

 Kilpisjärvi 23,2 mm

 Vaasa 17,2 mm

 Oulu 15,7 mm

 Rovaniemi 14,1 mm

Kovat sateet ovat riepotelleet pääkaupunkiseutua ja Uuttamaata torstaista alkaen, ja vesi on tulvinut teille ja paikoitellen sisään kiinteistöihin. Lauantai-illan aikana myös tuuli työllisti Helsingin pelastuslaitosta.

Päivystävä palomestari Jani Pitkänen Helsingin pelastuslaitokselta kertoo, että säästä johtuvia tehtäviä oli torstaiaamusta alkaen sunnuntaiaamuun mennessä ilmoitettu 30.

”Nyt on ollut tuulivahinkoja. Esimerkiksi puita on kaatunut”, hän sanoi sunnuntaiaamuna.

Lauantai-iltana pelastuslaitoksen piti esimerkiksi käydä kiinnittämässä rakennustelineistä tuulen vuoksi irronneita pressuja.

Lauantaina kova tuuli ja runsaat sateet jättivät monet kotitaloudet ilman sähköä, kun puita kaatui sähkölinjojen päälle. Sunnuntaiaamuun mennessä sähkökatkot olivat pääosin ohi.

Vielä lauantai-iltana kello seitsemän aikaan koko maan alueella oli Energiateollisuuden tiedotteen mukaan yhteensä 10 120 sähkötöntä asiakasta.

Sunnuntaiaamuna kello kahdeksan jälkeen sähköttömiä asiakkaita oli vain 342. Valtaosa heistä asuu Itä-Suomessa.

Lauantaina Helsingin Aleksanterinkadulla sattui pelastustoimen mukaan massiivinen vesivahinko, kun sadevesiputki hajosi. Vettä pumpattiin ylös kolmen pelastuslaitoksen yksikön voimin kymmenen kuutiota, minkä jälkeen vahingontorjuntaa jatkoi yksityinen yritys.

Torstaina itään päin kulkeva metrolinja jouduttiin sulkemaan, kun Rautatientorin metroasemalle valui vettä vieressä tulvineesta Elielin parkkihallista.

Sadevettä velloi torstaina myös HSL:n liityntäpysäköintihallissa kauppakeskus Itiksen vieressä, ja esimerkiksi Helsingin kaupunginmuseon sadevesiviemärit ja wc:t tulvivat.

Lauantaina kovan tuulen kaatama laho puu vahingoitti neljää ihmistä Lappee-Jukolan suunnistustapahtuman alkaessa Lappeenrannassa Etelä-Karjalassa, kertoo Yle. Onnettomuus tapahtui aamupäivällä noin puolitoista kilometriä Lappee-Jukola-viestin pääportilta pysäköintipaikan suuntaan.

Ylen mukaan kaikki loukkaantuneet kuljetettiin Etelä-Karjalan keskussairaalaan. Järjestäjien mukaan yksi neljästä loukkaantuneesta sai vakavia vammoja.

Helsingin Sanomien meteorologin Anniina Törmän mukaan sateet vähenevät sunnuntai-iltaan mennessä.

Sateet vähenevät vihdoin sunnuntaina – lounaassa voi aurinko paistaa
Sateet vähenevät vihdoin sunnuntaina – lounaassa voi aurinko paistaa
HS:n meteorologi Anniina Törmä kertoo, millaisessa säässä sunnuntaita vietetään ja luo katsauksen alkavan viikon säähän.

”Iltapäiväksi sää vähitellen poutaantuu lounaasta alkaen. Iltapäivällä lounaassa ja etelässä voi paistaa aurinko, ja lämpötila kohoaa 20 asteeseen”, hän sanoo.

Alkavalla viikolla on kuluneeseen viikkoon verrattuna poutaisempaa.

”Sää on alkuviikolla vaihtelevaa. Lounaisen suunnasta voi saapua hajanaisia sateita ja tuuli voi olla puuskittaista. Lämpötila nousee kahteenkymmeneen asteeseen.”

Oikaisu: Keravan Aleksanterinkatu muutettu Helsingin Aleksanterinkaduksi.

Jyväskylässä tulva peitti Hannikaisenkadun alleen.
Jyväskylässä tulva peitti Hannikaisenkadun alleen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat