Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sdp ja vasemmistoliitto vaativat hallitusta turvaamaan Kainuun työpaikat

Talvivaaran alasajo vaatii äkillisen rakennemuutoksen ohjelman.

Kotimaa
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Kuorma-autoja suomalaisen kaivosyhtiö Terrafame Groupin avolouhoksella entisellä Talvivaaran kaivoksella Sotkamossa.
Kuorma-autoja suomalaisen kaivosyhtiö Terrafame Groupin avolouhoksella entisellä Talvivaaran kaivoksella Sotkamossa. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Sekä Sdp että vasemmistoliitto esittävät vastalauseissaan vuoden toiseen lisätalousarvioon, että hallitus ryhtyy Talvivaaran kaivoksen alasajon varalta välittömiin toimenpiteisiin Kainuun työllisyyden ja korvaavien investointien turvaamiseksi.

Hallitukselta vaaditaan äkillisen rakennemuutoksen ohjelmaa jo siirtymäkauden aikana, kun kaivoksen alasajoon valmistaudutaan.

Valtiovarainvaliokunta esittää lisätalousarvion hyväksymistä. Valiokunnan mietintö tulee tiistaina eduskunnan täysistunnon käsittelyyn.

Sdp edellyttää omassa vastalauseessaan, että hallitus teettää riippumattoman selvityksen, jolla voitaisiin arvioida Terrafame Oy:n edellytykset ”kannattavaan, työllistävään ja ympäristön kannalta kestävään tuotantoon”.

Hallitus sekä eduskunnan valtiovarainvaliokunta esittävät vuoden toisessa lisäarviossaan Terrafame Group Oy:n pääomittamiseen 144 miljoonan euron lisärahoitusta.

Lisämäärärahalla arvioidaan katettavan toiminnan kustannukset vuoden 2016 loppuun ja sen turvin valtio voi ryhtyä valmistautumaan kaivostoiminnan sulkemiseen.

Samalla kuitenkin jatketaan keskusteluja kaivostoiminnan omistuspohjan laajentamiseksi.

Vihreät sulkisi kaivoksen ja edellyttääkin omassa vastalauseessaan, että 144 miljoonan euron lisärahoitus käytetään ”investointeihin, joita tarvitaan vesitaseen hallintaan, vesien puhdistamiseen ja kaivoksen alasajon valmistelemiseen”.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat