Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ulkopolitiikan eliitti pui tänään Itämeren alueen jännitteitä Kultarannassa – osallistujat julki

Paikalle on kutsuttu satakunta päättäjää, politiikan ja talouden vaikuttajia, virkamiehiä, järjestöihmisiä, tutkijoita ja mediaa.

Kotimaa
 
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kuvattiin Kesärannassa sunnuntaiaamuna.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kuvattiin Kesärannassa sunnuntaiaamuna. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva
Fakta

Mistä Kultarannassa puhutaan?

 Kultaranta-keskustelut järjestetään Naantalissa, tasavallan presidentin kesäasunnolla 19.–20.6.2016

 Pääteemat ovat Itämeren ja Pohjois-Euroopan turvallisuus sekä Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyö

 Itämeren turvallisuudesta keskustelevat kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd), suurlähettiläs René Nyberg, Ruotsin puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Allan Widman ja suurlähettiläs Mats Bergquist.

 EU:n tulevaisuutta pohtivat muun muassa eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä, Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen ja europarlamentaarikko Paavo Väyrynen.

Korkean tason ulko- ja turvallispolitiikan seminaari Kultaranta-keskustelut käynnistyy sunnuntai-iltana presidentti Sauli Niinistön kesäasunnon nurmikolla, Naantalin Kultarannassa.

Neljännen perättäisen kerran järjestettävän seminaarin päävieras on Ruotsin pääministeri Stefan Löfven, jonka alustus avaa kokouksen seminaariosan. Myös Niinistö käyttää illalla puheenvuoron.

Paikalle on kutsuttu satakunta päättäjää, politiikan ja talouden vaikuttajia, virkamiehiä, järjestöihmisiä, tutkijoita ja mediaa. Mukana on ensimmäisen kerran myös ruotsalaisvaikuttajia, esimerkiksi suurlähettiläät Mats Bergquist, joka osallistui Suomen Nato-selvityksen valmisteluun, ja Ruotsin oman Nato-selvityksen laatinut Krister Bringéus.

Keskustelijana paikalla on myös oman puolueensa perustanut europarlamentaarikko Paavo Väyrynen.

Mukana on myös vuoden 2018 presidenttivaalien ensimmäinen virallinen ehdokas Matti Vanhanen (kesk).

Elinkeinoelämän tunnettuja nimiä ovat Elinkeinoelämän Keskusliiton Jyri Häkämies, vuorineuvos Kari Jordan, Perheyrittäjien vetäjä Leena Mörttinen ja Elinkeinoelämän valtuuskunnan Matti Apunen.

Paikalla ovat hallituksen kaikki keskeiset ministerit pääministeri Juha Sipilän (kesk) johdolla, sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne ja kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd) sekä vasemmistoliiton entinen puheenjohtaja Paavo Arhinmäki ja uusi puheenjohtaja Li Andersson.

Eduskunta on edustettuna vahvasti puhemies Maria Lohelasta (ps) alkaen. Mukaan on pyydetty ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Antti Kaikkonen (kesk) ja varapuheenjohtaja Pertti Salolainen (kok), puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok) ja kansanedustaja Markus Mustajärvi (vas) niin ikään puolustusvaliokunnasta.

Tunnettuja ajattelijoita edustavat muun muassa Jukka Tarkka ja Osmo Soininvaara (vihr).

Puolustusvoimien komentaja Jarmo Lindberg on mukana, kuten myös puolustusministeriön kansliapäällikkö Jukka Juusti, sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg ja Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari.

Presidentin kesäasunnolla neljännen kerran järjestettävässä seminaarissa hallitseva teema on Suomen ja Ruotsin tiivistyvä puolustusyhteistyö.

Aihetta perataan tilanteessa, jossa jännitteet Itämeren alueella ovat lisääntyneet perjantaina julkistetun ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon mukaan merkittävästi.

Suomea ja Ruotsia huolestuttavat erityisesti Venäjän toimet Krimillä, Ukrainassa ja Itämeren alueella.

Niinistön ja Löfvenin keskusteluissa uskotaan nousevan esille muun muassa Itämeren tilanne, maiden välinen kahdenvälinen yhteistyö sekä myös Suomen ja Ruotsin tiivistyvä sotilaallinen yhteistyö Yhdysvaltojen kanssa.

He sivuavat todennäköisesti myös heinäkuun alkupuolella Varsovassa järjestettävää Naton huippukokousta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat