Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Krp: Vihdin poliisimurhasta epäilty ampui neljää poliisia kohti rynnäkkökiväärillä

Tapahtumat saivat alkunsa, kun traktoria kuljettavaa nuorta miestä ammuttiin mahdollisesti kivilingolla.

Kotimaa
 
Vihdin ampuminen: näin tapahtumat etenivät ja tämän tiedämme ampujasta
Vihdin ampuminen: näin tapahtumat etenivät ja tämän tiedämme ampujasta
Yksi poliisi kuoli ja toinen loukkaantui 67-vuotiaan miehen ammuttua poliiseja kohti. Poliisit oli hälytetty paikalle miehen ammuttua traktorissa ollutta sukulaistaan kohti. Mieheltä löydettiin luvaton sarjatuliase. Toimittaja ja leikkaus: Salla Hekkala, kuvaus: Janne Järvinen, Kimmo Räisänen.

Vihdin poliisimurhasta epäilty 67-vuotias mies ampui perjantaiyönä neljää asuntoon pyrkinyttä poliisimiestä kohti RK-62-rynnäkkökiväärillä, kertoo keskusrikospoliisi (krp).

Yksi poliiseista sai välittömästi surmansa rynnäkkökiväärin luodista ja yksi loukkaantui vakavasti. Ampujaksi epäillään vihtiläistä Jorma Tapio Nyforsia.

Perjantai-illan tapahtumat saivat alkunsa, kun poliisi sai hieman ennen kello yhdeksää ilmoituksen Vihdissä tapahtuneesta ampumisesta. Ilmoituksen mukaan ammunta kohdistui traktoriin, jota kuljetti nuori mies.

Ampujaksi epäiltiin naapurissa asuvaa 67-vuotiasta miestä, jolla on ollut lähestymiskielto naapurikiinteistön omistaviin sukulaisiinsa. Krp:n mukaan tutkinnassa on ilmennyt mahdollisuus, että traktoria olisi ammuttu kivilingolla.

Poliisi eristi alueen ja yritti saada yhteyden rakennuksessa oleviin ihmisiin. Heidät käskettiin tulemaan ulos talosta. Yhteyttä ei kuitenkaan saatu, ja poliisi turvautui kello 23.30 aikaan varasuunnitelmaan. Se koski epäillyn noutamista ulos asunnosta.

Kun neljä poliisia pyrki asunnon ulko-ovesta sisään, Nyfors alkoi tulittaa heitä kohti rynnäkkökiväärillä.

Vasta myöhemmin yön aikana poliisi löysi epäillyn pihalta. Hän oli poliisin mukaan ampunut itsensä rynnäkkökiväärillä. Asunnossa oli myös epäillyn vaimo, jota ei epäillä mistään rikoksesta.

Asunnosta löydettiin kahdeksan lipastettua rynnäkkökiväärin lipasta sekä huomattava määrä patruunoita.

HS kertoi tänään aiemmin, että Nyfors oli pahassa ulosottokierteessä ja esimerkiksi yrittänyt piilotella saamaansa 200 000 euron Keno-voittoa vaimonsa tilillä.

Poliisi selvittää, miten epäilty sai luvattoman ampuma-aseen. Häneltä oli aiemmin peruutettu kaikki aseluvat lähestymiskiellon rikkomisen perusteella. Lähestymiskieltoja hänellä on ainakin veljeään kohtaan.

Ampujan ja kuolleen poliisin oikeuslääketieteelliset tutkimukset tehdään tänään maanantaina. Tapahtumassa loukkaantunut poliisi on ollut sairaalahoidossa ja toipuu.

Poliisi kertoo esitutkinnan jatkuvan kuulusteluilla, oikeuskemiallisilla tutkimuksilla sekä laajoilla teknisillä ja aseteknisillä tutkimuksilla. Sen arvioidaan kestävän useiden kuukausien ajan.

Keskusrikospoliisi aikoo tiedottaa asiasta seuraavan kerran torstaina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat