Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vihdin poliisisurman epäilty oli rankassa ulosottokierteessä

Ulosotto iski kiinni myös vaimon tilille siirrettyyn isoon Keno-voittoon.

Kotimaa
 
Roni Rekomaa
Surman esitutkinnan arvioidaan kestävän jopa kuukausia. Tien varteen oli sunnuntaina tuotu kynttilöitä.
Surman esitutkinnan arvioidaan kestävän jopa kuukausia. Tien varteen oli sunnuntaina tuotu kynttilöitä. Kuva: Roni Rekomaa

Vihdin poliisiampumisesta epäilty 67-vuotias mies oli vuosia jatkuneessa ulosottokierteessä. Lapsuudenkodin menetys sai myös vuosikymmeniä kestäneet riidat veljen kanssa kärjistymään. Perjantaina tilanne eteni poliisin kuolemaan johtaneeseen ammuskeluun.

Pienen kuljetusyhtiön omistaneen Jorma Tapio Nyforsin ongelmat alkoivat kasaantua kymmenen vuotta sitten, kun hän ajautui riitoihin kuljetusalan tilauskeskuksen kanssa. Keskuksen omistajia olivat pienet kuljetusyhtiöt. Keskus hankki kuljetustehtäviä ja jakoi niitä autoilijoille.

Artikkeliin liittyvät

Nyforsista ja joistakin muista osakkaista alkoi tuntua siltä, että keskuksen hallitus jakaa keikkoja epäreilusti. He yrittivät syrjäyttää hallituksen ylimääräisessä yhtiökokouksessa. Sekavien vaiheiden ja monien hävittyjen oikeusriitojen jälkeen saldona oli iso lasku oikeuskuluista.

Nyfors ei suostunut maksamaan oikeuskuluja, sillä hänen mielestään hän ei ollut kenellekään velkaa. Hän teki ulosottomiehen toimista jatkuvasti valituksia oikeuteen – ja hävisi kaikki riitansa.

Lopulta ulosoton kohteeksi joutui Nyforsin lapsuudenkoti. Pakkohuutokaupassa tilan osti Nyforsin veli 85 000 eurolla. Kotitila sijaitsee miehen naapurissa. Veli puolestaan asuu muutaman kilometrin päässä.

Tästä alkoi paheneva kierre.

Maaliskuussa 2014 veli haki Nyforsia vastaan lähestymiskieltoa. Veljen mukaan Nyforsin käytös oli ollut omavaltaista ja uhkaavaa jo 1980-luvulla, ja jo silloin mies oli uhkaillut aseella.

Nyfors ei noudattanut hänelle määrättyä väliaikaista lähestymiskieltoa, vaan hän huuteli veljelleen, kävi veljensä tontilla ja ajeli siellä traktorilla. Lisäksi veli kertoi, että tilan lukkoihin oli laitettu hiekkaa ja savupiippuun tiiliskiviä.

Nyfors määrättiin vuodeksi lähestymiskieltoon, mutta hän ei noudattanut sitäkään. Uhkailut jatkuivat, ja valvontakameran kuvista selvisi, että mies oli kiellon vastaisesti käynyt tontilla.

Viime joulukuussa Nyfors tuomittiin lähestymiskiellon rikkomisesta sakkoihin. Samassa yhteydessä vaimo sai tuomion salakatselusta, sillä hän oli kuvannut veljeä ja tämän perhettä, kun nämä oleskelivat naapuritontilla.

Myöskään raha-asiat eivät järjestyneet, vaikka Nyfors sai vuoden 2014 lopussa 200 000 euron Keno-voiton.

Rahat maksettiin hänen vaimonsa tilille, mutta ulosottomiehen mukaan tämä oli tapahtunut ulosoton välttämiseksi. Veikkauksen järjestelmään oli tallennettu miehen henkilötunnus, kun hän oli käynyt lunastamassa voiton.

Pariskunta valitti rahojen ulosmittaamisesta oikeuteen, sillä heidän mukaansa mies oli vain hakenut vaimolle kuuluvan voiton ”turvallisuussyistä”. Pariskunta hävisi juttunsa oikeudessa.

Myös pariskunnan vakituinen asunto oli ulosmittauksen kohteena.

Ulosoton keskeyttämisestä riideltiin oikeudessa, sillä pariskunnan mielestä asunto oli heidän yhteisomistuksessaan. Ulosottomiehen mukaan asunto oli kuitenkin lainhuudon ja verottajan tietojen perusteella miehen omistama.

Pariskunta hävisi oikeudessa myös tämän riidan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat