Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Paula Risikko – konkariministeri ja pohjalainen tahtonainen

Pohjalainen tahtonainen luovii ministerinä, vaikka hallitukset vaihtuvat.

Kotimaa
 
Konkari Paula Risikosta tulee sisäministeri
Konkari Paula Risikosta tulee sisäministeri
Risikosta tulee Sipilän hallituksen kokenein ministeri. Hän on aiemmin toiminut peruspalveluministerinä, sosiaali- ja terveysministerinä sekä liikenne- ja kuntaministerinä. Toimittaja Karoliina Liimatainen, kuvaus ja leikkaus Terhi Liimu.

Pohjalainen tahtonainen Paula Risikko, 56, palaa hallitukseen vietettyään vuoden eduskunnan toisena varapuheenjohtajana. Moninkertainen ministeriveteraani kulutti puhemiesaikansa kiertelemällä puhumassa kesäjuhlissa, seminaareissa ja sosiaali- ja terveysalan kokouksissa.

Entistä sosiaali- ja terveysministeriä ja peruspalveluministeriä pyydettiin usein puhujaksi juuri hänen sote-osaamisensa vuoksi. Tässä syy, miksi puheenjohtaja Petteri Orpo kaipasi häntä takaisin riviin. Orpo on omien töidensä ohessa ollut kokoomuksen sote-vastaava, joka on valvonut pitkiä öitä sote-neuvotteluissa yhdessä Lenita Toivakan kanssa.

Risikko tunnetaan tiukkana neuvottelijana. Hän oli tärkeässä roolissa sinä marraskuisena yönä viime syksynä, kun hallitus oli kaatua sote-alueiden ja maakuntien määrästä syntyneeseen kiistaan. Hänet tunnetaan kovana pelurina ja pelin poliitikkona.

Pahat kielet tosin muistuttavat, että urotyöt soten osalta loistavat vielä poissaolollaan. Risikko on vetänyt sote-uudistusta vuosikausia, mutta edelleenkään ei ole valmista. Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula (kesk) saa Risikosta kovan vastustajan.

Nyt Risikko tulee sisäministeriksi, joka on uusi salkku hänen urallaan. Hän itse uskoo, että aiemmista salkuista, muun muassa liikenne- ja kuntaministerin salkusta, on hyötyä.

Risikko on terveystieteiden tohtori, mutta huomautti tiistaina nimityksensä jälkeen vaatimattomasti olevansa sisätautien erikoissairaanhoitaja. Sisätaudeilla hän viittasi sisäministerin kivuliaisiin tehtäviin, joihin kuuluvat sisäinen ja ulkoinen turvallisuus ja erityisen kuumottava maahanmuuttopolitiikka.

Risikko on pysytellyt kokoomuksen eturivissä vuosikausia. Vaikka hallitukset vaihtuivat, Risikko ei lähtenyt Audin takapenkiltä.

Ennen varapuhemiehen tehtävää hän oli yhtäjaksoisesti viisi vuotta ministerinä neljässä eri hallituksessa. Kaksi vuotta sitten hän pääsi kokoomuksen puheenjohtajavaalissa toiselle kierroksellekin, mutta hävisi lopulta Alexander Stubbille.

Näin Petteri Orpo esittelee sisäministeriksi Risikon
Näin Petteri Orpo esittelee sisäministeriksi Risikon
Tiedotustilaisuudessa 21. kesäkuuta kokoomuksen tuore puheenjohtaja Petteri Orpo esittelee uudeksi sisäministeriksi Paula Risikon. Risikko kertoo hyötyvänsä ministerinä ammatistaan sisätautien erikoissairaanhoitajana. Kuvaus: Terhi Liimu, leikkaus: Heidi Lämsä
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Uusi sisäministeri Paula Risikko kokoomuksen puoluehallituksen kokouksessa tiistaiaamuna 21. kesäkuuta 2016.
Uusi sisäministeri Paula Risikko kokoomuksen puoluehallituksen kokouksessa tiistaiaamuna 21. kesäkuuta 2016.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat