Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

TS: Valvira moittii Turkua lepsusta puuttumisesta suljetun osaston vuosia jatkuneisiin ongelmiin

Lehden mukaan Turun kaupunki saa risuja siitä, että vanhuspsykiatrian suljetulla osastolla havaituista väärinkäytöksistä ei ilmoitettu heti Valviralle.

Kotimaa
 
HS

Sosiaali- ja terveysalan valvontaviranomainen Valvira on saanut valmiiksi valvontaraportin Turun kaupunginsairaalan vanhuspsykiatrian suljetusta G1-osastosta, kertoo Turun Sanomat.

Lehden mukaan Turun kaupunki saa virastolta risuja muun muassa siitä, että osastolla havaituista väärinkäytöksistä ei ilmoitettu heti Valviralle. Ryhmäpäällikkö Markus Henriksson viraston terveydenhuollon valvontaosastolta arvioi Turun Sanomille, että kaupunki ei jälkikäteen arvioituna hoitanut asiaa ”huolellisesti loppuun saakka”.

Väärinkäytösepäilyistä uutisoitiin ensimmäisen kerran helmikuussa. Tuolloin Turun kaupungin psykiatrian tulosalueen johtaja vahvisti TS:lle, että epäilyjen kohteena olleesta osastosta oli tehty selvitys, joka johti varoituksiin ja työtehtävien vaihdoksiin.

Lisäksi kahdesta lääkevarkaustapauksesta tehtiin tutkintapyyntö poliisille. Valviralle ongelmista ei TS:n mukaan ilmoitettu.

Lehden mukaan Turun kaupunki on kuitenkin kevään aikana korjannut paljon epäkohtia, ja sairaalan asennetta kuvaillaan hyväksi.

Valviran tuoreessa raportissa kiinnitetään TS:n mukaan huomiota muun muassa henkilöstön heikkoon omavalvontaan, esimiesten vähyyteen ja iäkkäiden muistisairaiden pitkään hoitoon suljetulla osastolla. Viraston mukaan ongelmat ovat olleet hyvin vakavia.

Myös poliisi tutkii muun muassa potilaiden pahoinpitelyitä ja ylilääkitsemistä koskevia väitteitä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat