Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rikosten määrä väheni hieman viime vuonna, mutta maksuvälinepetokset yleistyvät

Poliisin, tullin ja rajavartiolaitoksen tietoon tuli viime vuonna hiukan vähemmän rikoksia kuin aiemmin. Maksuvälinepetokset ovat lisääntyneet viime vuosikymmeninä, mutta monien muiden ilmoitettujen rikosten määrä on vähentynyt.

Kotimaa
 
Anu-Elina Ervasti
Aku Häyrynen
Ppoliisin tietoon tulleiden rikosten määrä on ollut laskussa 1990-luvun alusta asti. Muun muassa liikennerikosten määrä on viime vuosina kääntynyt laskuun.
Ppoliisin tietoon tulleiden rikosten määrä on ollut laskussa 1990-luvun alusta asti. Muun muassa liikennerikosten määrä on viime vuosina kääntynyt laskuun. Kuva: Aku Häyrynen

Poliisin, tullin ja rajavartiolaitoksen tietoon tuli vuonna 2015 noin 498 000 rikosta. Vielä vuonna 2014 määrä oli kaksi prosenttia suurempi. Liikennerikkomuksia kirjattiin suunnilleen yhtä paljon kuin edellisvuonna, noin 321 000 kappaletta.

Tiedot selviävät Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutin tuoreesta katsauksesta.

Instituutin tiedotteen mukaan poliisin tietoon tulleiden rikosten määrä on ollut laskussa 1990-luvun alusta asti.

Poliisin tietoon tulleiden pahoinpitelyiden määrä on vähentynyt selvästi 2010-luvulla. Uhritutkimusten perusteella arvioidaan kuitenkin, että väkivallan määrä on ollut pitkään suunnilleen samalla tasolla, kun myös piilorikollisuus otetaan huomioon.

Varkauksien kerrotaan vähentyneen viime vuosikymmeninä, mutta etenkin maksukortteihin liittyvät petokset ovat lisääntyneet.

Rattijuopumusten kerrotaan vähentyneen 25 vuodessa noin kolmanneksella. Myös muiden liikennerikosten määrä on viime vuosina kääntynyt laskuun ”peltipoliisien” käyttöönottoa seuranneen piikin jälkeen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat