Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vaasan yliopisto aikoo luopua tutkintoon tähtäävistä kieliopinnoista ja siirtää ne Jyväskylään

Yliopistot aikovat esittää opetus- ja kulttuuriministeriölle, että Vaasan yliopiston tutkintoon johtava kielten opetus siirrettäisiin Jyväskylän yliopistoon ensi vuoden elokuussa.

Kotimaa
 
Anu-Elina Ervasti
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Vaasan yliopiston tutkintoon johtavat kieliopinnot halutaan siirtää Jyväskylän yliopistoon. Kuva on Jyväskylän yliopiston kampukselta.
Vaasan yliopiston tutkintoon johtavat kieliopinnot halutaan siirtää Jyväskylän yliopistoon. Kuva on Jyväskylän yliopiston kampukselta. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Vaasan ja Jyväskylän yliopistot kertovat yhteisessä tiedotteessa, että Vaasan yliopiston tutkintoon johtavat kieliopinnot halutaan siirtää Jyväskylän yliopistoon. Asiasta tehdyn aiesopimuksen mukaan myös alan tutkimus siirtyisi Jyväskylän yliopistoon.

Jyväskylään siirtyisivät englannin, saksan, pohjoismaisten kielten sekä nykysuomen opetus ja tutkimus. Muut kieliopinnot säilyvät Vaasan yliopistossa. Siirtymän ajankohdaksi kaavaillaan elokuun 2017 alkua.

Yliopistojen hallitukset aikovat esittää opetus- ja kulttuuriministeriölle suunnitelmansa siirrosta.

Muutos aiotaan toteuttaa liikkeenluovutuksena. Se vaikuttaisi noin 700 opiskelijaan ja 40 työntekijään.

Opiskelijat voisivat siirtymäkauden aikana joko siirtyä Jyväskylän yliopistoon tai halutessaan suorittaa opintonsa loppuun Vaasassa. Henkilöstö siirtyisi aiesopimuksen mukaan Jyväskylän yliopistoon vanhoina työntekijöinä.

”Ensinhän ihmiset ovat yleensä vähän mykistyneitä siitä, mitä tapahtuu. Mutta jopa ne, joita tämä koskee, ovat nähneet, että ehdotettu vaihtoehto on parempi kuin yt-neuvotteluihin joutuminen”, Vaasan yliopiston rehtori Jari Kuusisto kertoo työntekijöiden reaktioista tiistaina tulleeseen uutiseen.

”Ajatus on, ettei [muutos] olisi yhdessä päivässä poikki, vaan henkilöstö vaihtaisi paikkaa joustavasti.”

Kuusiston mukaan muutoksen toteuttamisesta keskustellaan henkilökunnan ja opiskelijoiden kanssa noin vuoden mittaisen suunnitteluajan aikana.

Taustalla on molempien yliopistojen halu erikoistua vahvemmin omiin osaamisalueisiinsa. Kuusiston mukaan Vaasan yliopiston toiminta ei supistuisi muutoksen myötä, vaan se saisi opetusministeriöltä lisärahoitusta.

Uudistuksen varmistumista odotetaan syksyn aikana, kun ministeriö on tehnyt oman päätöksensä asiasta.

”(Ministeriö) tukee tätä, mutta mitkään yliopistojen sopimukset eivät vielä ole lopullisia, koska valtion budjetista ei ole päätetty”, Kuusisto sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat