Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi: Vihdissä kuollut konstaapeli yritti auttaa haavoittunutta toveriaan – Nyfors ampui häntä selkään

Poliisi onnistui tulitaistelussa haavoittamaan ampujaksi epäiltyä Jorma Nyforsia, mutta tämä ei kuitenkaan menettänyt toimintakykyään.

Kotimaa
 
Vihdin ampuminen: näin tapahtumat etenivät ja tämän tiedämme ampujasta
Vihdin ampuminen: näin tapahtumat etenivät ja tämän tiedämme ampujasta
Yksi poliisi kuoli ja toinen loukkaantui 67-vuotiaan miehen ammuttua poliiseja kohti. Poliisit oli hälytetty paikalle miehen ammuttua traktorissa ollutta sukulaistaan kohti. Mieheltä löydettiin luvaton sarjatuliase. Toimittaja ja leikkaus: Salla Hekkala, kuvaus: Janne Järvinen, Kimmo Räisänen.

Poliisin esitutkinnassa on selvinnyt, että poliisi käytti ampuma-asetta Vihdin ampumatapauksessa ja onnistui myös haavoittamaan ampujaa Jorma Nyforsia.

Nyfors alkoi ampua rynnäkkökiväärillä perjantai-iltana puoli yhdentoista aikaan asuntonsa ulko-ovelta taloa piirittäneitä poliiseja.

Poliisi vastasi tuleen ampuen useita laukauksia. Tutkinnassa on selvinnyt, että yksi poliisin ampumista luodeista osui Nyforsiin. Hän loukkaantui tilanteessa, mutta hän ei menettänyt toimintakykyään.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että yksi poliisimiehistä haavoittui heti kun Nyfors avasi ulko-ovelta tulen. Osuman saanut poliisi siirtyi suojaan asunnon piha-alueelta.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen vanhempi konstaapeli Tomi Keskinen lähti auttamaan vamman saanutta poliisimiestä, jolloin mies ampui Keskistä selkään noin parin kymmenen metrin etäisyydeltä. Keskinen menehtyi heti keskivartaloon osuneesta luodista.

Puoli kahden aikaan lauantain vastaisena yönä poliisi löysi ampujan kiinteistön pihalta. Hän oli surmannut itsensä rynnäkkökiväärillä.

Poliisin käytettyä asetta vastatessaan tulitukseen, asiasta on tehty ilmoitus Valtakunnansyyttäjänvirastoon. Poliisin mukaan kihlakunnansyyttäjä Heikki Wendorf on päätynyt siihen, että ei ole syytä epäillä kenenkään poliisimiehen syyllistyneen rikokseen Vihdin ampumistapauksen yhteydessä.

Roni Rekomaa
Poliisi eristi epäillyn ampujan talon 18. kesäkuuta.
Poliisi eristi epäillyn ampujan talon 18. kesäkuuta.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat