Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sdp ajaa maahanmuuttopolitiikassa kaksilla rattailla

Kotimaa
 
Paavo Teittinen Helsingin Sanomat

Hurskastelu kuuluu politiikkaan. Harvoin kuitenkaan näkee yhtä avointa äänestäjien perässä venymistä kuin Sdp:n maahanmuuttolinjausten kohdalla.

Se kävi selväksi viimeistään, kun demarijohtaja Antti Rinne toivotti keskiviikkona hymyillen tervetulleeksi perussuomalaisista loikanneen kansanedustajan Maria Tolppasen.

Tolppanen on herättänyt maahanmuuttajia koskevilla kommenteillaan kohua. Hän sanoi viime vuonna vaasalaiselle paikallislehdelle, että kiljuisi riemusta keskellä Vaasan toria, jos ”siellä olisi vähemmän mamuja”. Viime huhtikuussa Tolppasen blogi suljettiin rasistisuuden takia.

Unohdetaan hetkeksi keskustelu siitä, ovatko Tolppasen kommentit ja kirjoitukset rasistisia, ja keskitytään demareihin:

Vain kuukausi sitten Rinne syytti perussuomalaisia kaksinaamaisiksi Oulun sosiaalidemokraattisen työväenyhdistyksen vuosijuhlassa.

”Vaikka he julkisesti sanovat, etteivät hyväksy vihapuhetta, yksittäiset puheet maahanmuuttoon liittyvissä asioissa ovat aivan toista. Tässä ei voi välttyä siltä, että heillä näyttää olevan menossa ilmiö, jossa he julkisesti sanoutuvat irti rasismista, mutta siitä huolimatta äänet olisi kiva saada”, Rinne sanoi Kalevan mukaan.

Mitä ovat nämä ”yksittäiset puheet”? Rinne ei kertonut, mutta voi olettaa, että hän viittasi juuri Tolppasen mamu-kommentin kaltaisiin ulostuloihin.

Kiusallisesta asiasta ei kuitenkaan keskiviikon tiedotustilaisuudessa puhuttu. Sdp:n viestintälinjassa painotettiin sen sijaan raastavaa tarinaa ”työväen tytön” suuresta tuskasta ja unettomista öistä, kun tämä seurasi hallituksen julmaa talouspolitiikkaa.

”Äänet olisi kiva saada” onkin oiva kuvaus siitä, miten gallupien johdossa ratsastava, perussuomalaisilta äänestäjiä haalinut Sdp tuntuu lähestyvän maahanmuuttopolitiikkaa.

Vihreää valoa halutaan näyttää sekä maahanmuuttoon kriittisesti että suopeasti suhtautuville. Jokaiselle jotakin, päivästä riippuen.

Kesäkuun alussa nousi kohu siitä, miten vaikeaa turvapaikan tai toissijaisen suojelun nojalla oleskeluluvan saaneen henkilön on tuoda perheensä Suomeen. HS kertoi irakilaismiehestä, jonka vaimo ja kaksi lasta saattavat joutua palaamaan Irakiin.

Tuolloin Rinne ”tyrmistyi”, kertoo Demokraatti-lehti. Twitterissä Sdp:n puheenjohtaja arvosteli perheenkokoajalle asetettua tulorajojen tasoa ”järjettömäksi”.

Tulorajat säädettiin aiempina vuosina. Nykyinen hallitus on kiristämässä maahanmuuttopolitiikkaa entisestään, muun muassa laajentamalla toimeentulovaatimuksen niin sanottuihin vanhoihin perheisiin sekä käytännössä lapsiin ja asettamalla pakolaisille tiukan aikarajan.

Näistä päälinjoista hallitus kertoi viime joulukuussa. Mitä Rinne sanoi tuolloin, kun jo valmiiksi ”järjettömistä” tulorajoista kärsivää perheenyhdistämispolitiikkaa aiottiin kiristää?

”Siellä on selkeästi otettu kantaa siihen, miten tämä tilanne otetaan hallintaan. Olen lukenut toimenpiteet pari kertaa läpi, ja minusta ne vaikuttivat erittäin hyviltä”, Rinne kommentoi Ylelle.

”Tällä hetkellä näyttää siltä, että Sdp voisi kannattaa kaikkia toimenpiteitä ja olla tukemassa sitä, että ne viedään eteenpäin.”

Puoluetta vaihtava Tolppanen: ”Olen viettänyt unettomia öitä”
Puoluetta vaihtava Tolppanen: ”Olen viettänyt unettomia öitä”
Perussuomalaisten kansanedustaja Maria Tolppanen siirtyy demareiden jäseneksi.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat