Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Metsähallituksen johdosta syrjäytetty Härmälä: ”Erikoinen prosessi”– keskustaryhmä hermostui nimityksestä

Kansanedustaja Hannu Hoskonen väläyttää jo maa- ja metsätalousministeri Kimmo Tiilikaisen (kesk) luottamuksen puntarointia.

Kotimaa
 

Metsähallituksen toimitusjohtajanimitys kuumentaa keskustan eduskuntaryhmää. Usean kansanedustajan mielestä pääjohtaja Esa Härmälä syrjäytettiin tehtävästä ”käsittämättömällä tavalla”.

”Järjetöntä, että korkeatasoinen kiitettävästi työtään hoitanut virkamies saa potkut. Ministeri Kimmo Tiilikaisen (kesk) asema tulee ryhmässä esille torstaina”, sanoi kansanedustaja Hannu Hoskonen (kesk).

Hallitus nimitti keskiviikkona maatalous- ja metsätieteiden tohtorin Pentti Hyttisen Metsähallituksen toimitusjohtajaksi syyskuussa alkavalle viisivuotiskaudelle. Luontopalvelujohtajaksi nimitettiin metsänhoitaja, ylijohtaja Timo Tanninen.

Metsähallituksen pääjohtaja Esa Härmälä kertoo HS:lle Lontoosta, että hän olisi metsähallituksen johdossa halunnut jatkaa.

”Tämä oli erikoinen prosessi. Olisin halunnut jatkaa.”

”En kommentoi tässä vaiheessa asiaa sen enempää. Hoidan kauteni loppuun ja kommentoidaan sen jälkeen”, Härmälä toteaa.

HS:n tietojen mukaan Tiilikainen olisi tarjonnut Härmälälle hyvitykseksi Maaseutuviraston ylijohtajan paikkaa. Härmälälle se ei kelvannut.

Tiilikainen kiistää Härmälän potkut.

”Uuden lain myötä Metsähallituksen toimitusjohtajan tehtävä muutettiin määräaikaiseksi, laitettiin hakuun ja parhaat kutsuttiin haastatteluun.”

”Esitin hakuprosessin kautta seuloutunutta parasta ehdokasta toimitusjohtajaksi. Sama koskee luontopalvelujohtajaa”, Tiilikainen korostaa.

Härmälä pääsi haussa jo kolmen parhaan joukkoon.

”Kokonaisarvioinnin perusteella ministerin velvollisuus on esittää henkilöä, jolla arvioidaan olevan parhaat edellytykset hoitaa tehtävää”, Tiilikainen painottaa.

Tiilikainen kertoo puhuneensa asiasta myös keskustaryhmässä etukäteen ja pyrkineensä kuuntelemaan ryhmän toiveita.

”Joka päivä ministeri tietysti toimii ryhmän luottamuksen varassa. Ministeri tekee henkilönimityksissä esitykset ja valtioneuvosto päätökset”, Tiilikainen korostaa.

Nimityksen esittelijä, maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio painottaa, että hän esitteli asian virkavastuulla.

”Kyse on Metsähallitus-konsernista, joka on kansallinen suuri instituutio. Nyt uuden lain pohjalta katsottiin, millä miehityksellä sitä pystytään parhaiten johtamaan.”

”Meillä oli 14 hakijasta loppusuoralla kolme erinomaista ehdokasta. Arvioimme, kuka kolmesta tehtävään parhaiten sopii ja nimi meni esityksenä ministerille”, Husu-Kallio toteaa.

Keskustaryhmässä ei ymmärtäjää päätökselle tahtonut löytyä.

”On aivan käsittämätöntä”, puuskahti moni.

Tuohtunein oli Hoskonen.

”Ei voi yhtään ymmärtää, että pitkään ja moitteetta maa- ja metsätalouden ihmisten asioita hoitanut korkeatasoinen virkamies syrjäytetään”, Hoskonen päivittelee.

”Päätös on yllättävä. Ryhmä keskustelee tästä varmasti torstaina”, sanoo kansanedustaja Tapani Tölli (kesk).

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat