Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi varoittaa kesällä kiertelevistä rikollisryhmistä

Itä-Uudenmaan poliisin mukaan kiertelevät rikollisryhmät ovat taas liikkeellä. Poliisi neuvoo miten rikollisryhmiltä voi välttyä kesäaikana.

Kotimaa
 
Sofia Kuisma
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Poliisi kehottaa huolellisuuteen esimerkiksi pankkiautomaatilla, jotta kukaan ei näe PIN-koodia.
Poliisi kehottaa huolellisuuteen esimerkiksi pankkiautomaatilla, jotta kukaan ei näe PIN-koodia. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Kesä tuo mukanaan kierteleviä rikollisryhmiä, kertoo Itä-Uudenmaan poliisi tiedotteessaan. Itä-Uudenmaan poliisilaitos on tutkinut kevään ja alkukesän aikana rikollisryhmien tekemiä rikoksia.

Rikollisryhmät tulevat Suomeen ulkomailta ja poistuvat nopeasti saaliin kanssa. Lyhyimmillään rikolliset viipyvät yhden päivän Suomessa. Poliisin tiedotteen mukaan toiminta on ammattimaista ja kansainvälistä. Kiinnisaaminen on vaikeaa, koska tekijät ovat ehtineet poistua Suomesta, ennen kuin rikokset huomataan tai niistä ilmoitetaan poliisille.

Poliisi opastaa tiedotteessaan, miten rikollisryhmiltä voi kesällä välttyä. Poliisi kehottaa huolellisuuteen esimerkiksi pankkiautomaatilla, jotta kukaan ei näe pin-koodia. Taskuvarkaat saattavat varastaa lompakon pankkiautomaatilla käynnin jälkeen. Jos varkailla on pin-koodi tiedossa, rahat saattavat kadota tililtä, ennen kuin näpistystä edes huomataan.

Myös isot tapahtumat, ravintolan terassit tai junaan nouseminen ovat poliisin mukaan otollisia paikkoja taskuvarkauksille.

Murtojen ehkäisemiseksi lomalle lähtijöiden tulee huolehtia kunnollisesta lukituksesta ja avaimen huolellisesta säilytyksestä. Lisäksi kodin tulisi olla asutun näköinen myös poissaolon aikana. Jos kotiin on murtauduttu, tulee soittaa hätäkeskukseen ja jättää tavarat paikoilleen, ennen kuin poliisi antaa luvan siivoamiseen.

Omakotitaloja remontoidaan usein kesällä, mikä antaa poliisin mukaan mahdollisuuden kiertäville rikollisryhmille. Remonttihuijauksen erottaa poliisin mukaan edullisista hinnoista, jotka ovat muita alan yrityksiä edullisempia.

Huijaustapauksissa tekijät poistuvat rahojen kanssa ennen kunnostustöiden alkamista, tai ne jäävät kesken. Poliisi varoittaa, että tekijät saattavat myös anastaa omaisuutta remontoitavista taloista.

Poliisin tietoon on tullut henkilöitä, jotka pysäyttelevät autoja. Henkilöt pyrkivät kauppaamaan tavaraa tai pyytävät autoilijoilta rahaa. Poliisi on sakottanut pysäyttelijöitä liikenteen häirinnästä. Tilanteet voivat myös aiheuttaa vaaratilanteita liikenteessä. Poliisin mukaan oikeissa onnettomuustilanteissa tulee ryhtyä auttamistoimiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat