Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Autoilijan kannattaa juhannuksena valita maisemareitti – Poliisi: ”Se säästää hermoja”

Juhannusliikenteen vilkkaimmat päivät ovat torstai ja sunnuntai. Ruuhka on pahimmillaan pääkaupunkiseudun ulosmenoteillä.

Kotimaa
 
Ville Vaarne
Roadtrip Helsingistä Kilpisjärvelle 3 minuutissa – Tunnistatko paikat?
Roadtrip Helsingistä Kilpisjärvelle 3 minuutissa – Tunnistatko paikat?
HS matkasi Nelostietä pitkin läpi Suomen. Helsingistä Kilpisjärvelle ajoi noin neljätoista tuntia ja matkaa kertyi 1273 kilometriä. Videolla reissu puristettuna kolmeen minuuttiin. toimittaja: Mark Autio, kuvaus ja leikkaus: Janne Järvinen, grafiikka: Boris Stefanov

Juhannuksena autoilija ei voi välttää ruuhkaa, mutta muutamilla valinnoilla voi estää hermoromahduksen.

Poliisi suosittelee ottamaan reitiksi maisemareitin moottoritien sijaan. Poliisitarkastaja Kari Onnisen mukaan vinkki on tarkoitettu erityisesti pääkaupunkiseudulta poispäin nelostietä suuntaaville autoilijoille.

”Vaihtoehtoinen maisemareitti ei välttämättä säästä aikaa, mutta hermoja se säästää”, Onninen sanoo.

Pääkaupunkiseudun ulosmenoteillä on juhannuksena vilkkain menoliikenne. Matkantekoa helpottaa, jos hyväksyy jo etukäteen, että moottoritiellä liikenne saattaa välillä olla kokonaan pysähdyksissä.

Onnisen mukaan ihmisten kiire mökeilleen näkyy erityisesti alkumatkasta. Vasta Heinolan tienoilla liikenne hajautuu ja onnettomuusriski pienenee.

Auton kuljettajaksi kannattaa valita perheen virkein ja kokenein kuski, joka osaa pitää riittävästi turvaväliä edellä ajavaan ja ennakoi hiljentämällä nopeutta jo hyvissä ajoin ennen pysähtymistä.

Menoliikenteen ruuhkaisin aika on torstaina kello 13 ja 20 välillä. Nelostiellä on silloin jopa kaksi kertaa tavallista enemmän liikennettä.

Pääkaupunkiseudun ulosmenoteiden lisäksi ruuhkaa voi tulla juhannustapahtumien läheisyyteen ja Turun saariston lautoille.

Sunnuntaina paluuruuhka kestää jopa koko päivän. Vilkkainta paluuliikenne on Jyväskylästä ja Mikkelistä Helsinkiin nelos- ja vitosteillä.

Tietyöt voivat hidastaa liikennettä, vaikka juhannuksen ajaksi varsinainen työskentely keskeytetäänkin.

Esimerkiksi nopeusrajoitukset tai kavennetut kaistat voivat hidastaa autoilijaa myös työajan ulkopuolella. Keskeneräisiä tietöitä on Helsingin seudun kehä- ja ulosmenoteillä.

Liikennettä voivat haitata myös Leppävirran ja Kuopion siltatyöt valtatie 5:llä, tien parantamistyöt välillä Kouvola–Lappeenranta valtatie 6:lla ja tien parantamistyöt välillä Turku–Pori valtatie 8:lla.

Liikennettä haittaavat myös tien parantamistyöt Pyhäjoen kohdalla ja välillä Raahe–Liminka.

Sami Kero / HS
Pääkaupungiseudun ulosmenoteillä on juhannuksen vilkkain menoliikenne. Ruuhkaisin aika on torstaina kello 13 ja 20 välillä.
Pääkaupungiseudun ulosmenoteillä on juhannuksen vilkkain menoliikenne. Ruuhkaisin aika on torstaina kello 13 ja 20 välillä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat