Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kumpi on parempi, iso ketjuasema vai perinteinen bensa-asema? Äänestä suosikkiasi

Valtaosa bensa-asemista kuuluu nykyisin jonkin suuren jakelijan ketjuun. Lisäksi toimii yhä perinteisiä ”huoltsikoita”, jotka tarjoavat myös korjaamopalveluita. Kerro, kumpia sinä suosit.

Kotimaa
 
Iso ketjuasema vai perinteinen "bensis"– kumpaa suosit?
Iso ketjuasema vai perinteinen "bensis"– kumpaa suosit?
Suositko ympäri vuorokauden auki olevia ketjuasemia, vai etsitkö Tankki täyteen -sarjan henkisiä perinteisiä "bensiksiä"? Vierailimme molemmissa. Toimittaja: Mark Autio, kuvaus ja leikkaus: Janne Järvinen

Haluatko pysähtyä ympäri vuorokauden auki olevalla täyden palvelun ketjuhuoltamolla vai suositko perinteisiä ”huoltsikoita”?

Suomessa on noin 1 900 huoltoasemaa, joista hiukan yli tuhat on niin sanottuja automaatti-, eli kylmäasemia.

Noin kahdeksansataa asemaa tarjoaa autoilijoille palvelua. Valtaosin asemat ovat ketjuuntuneita, eli kuuluvat jollekin neljästä suuresta jakelijasta, joita ovat ABC, Neste, St1 ja Teboil.

Ketjuasemat ovat vahvoja liikekeskittymiä, joista löytyy kaikki tarpeellinen saman katon alta. Palvelua saa jopa ympäri vuorokauden.

”Liikenneasemat ovat täyden palvelun taloja. Ihmisistä huolehditaan kaikin tavoin”, kertoo juuri remontoidun Viitasaaren ABC:n liikennemyymäläpäällikkö Ritva Kumpulainen.

Viitasaaren asemalta tuntuukin löytyvän kaikkea, jopa mahdollisuus päästä suihkuun.

Tilanne kuitenkin muuttuu, jos huoltoa ei tarvitse matkalainen, vaan auto.

Huoltomiehiä tai mekaanikkoja ei ketjuasemilta enää löydy. Ketjuasemat korostavatkin, etteivät ne ole huoltoasemia vaan liikennemyymälöitä.

”Meillä huoltopalvelut ovat tosi rajoitettuja. Pystymme jeesaamaan polttimon- ja sulkienvaihdossa, mutta sitten meiltä oikeastaan loppuvat keinot”, Kumpulainen sanoo.

Autojen akut kuitenkin tyhjenevät ja renkaat puhkeavat. Pahimmillaan matkanteko keskeytyy kokonaan.

Toki perinteisiä huoltoasemiakin vielä löytyy.

Parhaimmillaan ne tuovat mieleen Sulo Vilénin huoltamon Neil Hardwickin kirjoittamasta 1980-luvun Tankki täyteen -sarjasta. Siellä oli asiakaskadosta huolimatta aina eläväinen tunnelma.

Katso videolta, miltä perinteisellä ”huoltsikalla” näyttää ja kerro, pitäisikö mielestäsi useammalla asemalla saada huoltoapua myös autolle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat