Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yksi kuollut juhannuksen menoliikenteessä – perjantaina ruuhkahuippu on puolilta päivin

Juhannuksen menoliikenne on torstaina vilkkainta pääkaupunkiseudun ulosmenoteillä, erityisesti kolmos- ja nelostiellä.

Kotimaa
 
Ville Vaarne
Matkalaisten väärät eväät – sipsit ja karkit kannattaa unohtaa pitkillä ajomatkoilla
Matkalaisten väärät eväät – sipsit ja karkit kannattaa unohtaa pitkillä ajomatkoilla
Kysyimme matkalaisilta millaisia eväitä pitkällä ajomatkalla tulee syötyä. Sitten asiaa sai pohti ravitsemusterapeutti. Toimittaja: Mark Autio, kuvaus ja leikkaus: Janne Järvinen

Juhannusaattona liikenteessä on kuollut ainakin yksi ihminen. Torstaina kello 13:n aikaan matkailuauto suistui tieltä Hollolassa. Onnettomuudessa kuoli 52-vuotias mies. Onnettomuustiellä liikenne ei ollut ruuhkainen.

Menoliikenne on ollut torstaina vilkkainta pääkaupunkiseudun ulosmenoteillä, erityisesti kolmos- ja nelostiellä. Myös ysitie Tampereen ja Oriveden välillä on ollut ruuhkainen.

Liikenne alkoi kello 18.30 mennessä hiipua, ja iltayhdeksän aikaan ruuhkaa oli lähinnä vain Turun saariston lauttaliikenteessä.

”Vilkkaimmat liikennemäärät olivat pääkaupunkiseudulla kello viiden aikaan, minkä jälkeen paine siirtyi pääkaupunkiseudun ulosmenoteille”, sanoo liikennekeskuspäällikkö Mika Jaatinen Liikennevirastosta.

Perjantaina menoliikenne jatkuu, vaikka liikennettä odotetaan teille torstaita vähemmän. Jaatisen mukaan etenkin nelos- ja vitosteillä voi olla perjantain aikana paikallista jonoutumista.

”Liikenne alkaa huomenna vilkastua kello kymmenen jälkeen, ja vilkkain hetki on puolipäivän aikaan. Jos haluaa välttää jonossa ajamista, niin kello 8:n tai kello 9:n aikaan kannattaa lähteä liikenteeseen.”

Nelostiellä tapahtui ketjukolari Keravan kohdalla kello neljän aikaan torstaina. Kolmesta kolaroineesta autosta vain yksi pääsi jatkamaan matkaansa. Yksi matkustajista vietiin sairaalaan tarkistettavaksi. Lisäksi nelostiellä Mäntsälän kohdalla tapahtui kolmen auton ketjukolari.

Tiellä 45 sattui puolestaan moottoripyörän ja pakettiauton välinen kolari.

Onnettomuudet on saatu hoidettua ja kaistat on avattu liikenteelle.

Jaatisen mukaan onnettomuudet eivät ole aiheuttaneet suuria liikennehäiriöitä.

”Hyvä asia on, että suurivaikutuksisia onnettomuuksia ei ole ollut, vaikka Hollolan tapaus on toki ikävä tapaus”, Jaatinen sanoo.

Menoliikenteen ajoneuvomäärät eivät torstaina olleet selvillä, mutta Liikennevirasto arvioi, että pääkaupunkiseudulta lähtisi torstain ja perjantain aikana yhteensä vajaat 200 000 ajoneuvoa. Normaalina kesäperjantaina määrät ovat Jaatisen mukaan noin 80 000.

Liikenneviraston mukaan torstaina erityisesti valtatiellä 4 liikennemäärät kaksinkertaistuivat tavallisesta. Myös valtatiellä 5 Heinolasta Mikkeliin ja valtatiellä 9 Tampereelta Oriveden suuntaan liikennemäärät kasvoivat.

Saaristossa lautoille oli puoli seitsemän aikaan illalla noin tunnin jono. Jonojen arvioitiin jatkuvan noin kello 21:een asti.

Esimerkiksi Paraisten ja Nauvon väliseen lauttaan oli iltapäivällä kilometrin mittainen autojono.

Sterna-lautan päällikkö Tommi Lehmus sanoi, että autoletka oli kello kahden aikaan noin kilometrin pituinen.

Miten matka tien päällä sujuu? Lähetä meille kuva tai video tästä linkistä.

Roadtrip Helsingistä Kilpisjärvelle 3 minuutissa – Tunnistatko paikat?
Roadtrip Helsingistä Kilpisjärvelle 3 minuutissa – Tunnistatko paikat?
HS matkasi Nelostietä pitkin läpi Suomen. Helsingistä Kilpisjärvelle ajoi noin neljätoista tuntia ja matkaa kertyi 1273 kilometriä. Videolla reissu puristettuna kolmeen minuuttiin. toimittaja: Mark Autio, kuvaus ja leikkaus: Janne Järvinen, grafiikka: Boris Stefanov
Liikenne seisoi nelostiellä Järvenpään kohdalla sattuneen onnettomuuden takia puoli viisi iltapäivällä.
Liikenne seisoi nelostiellä Järvenpään kohdalla sattuneen onnettomuuden takia puoli viisi iltapäivällä.
Hyvin kulkee Savoa kohti - kertoo kuvanlähettäjä.
Hyvin kulkee Savoa kohti - kertoo kuvanlähettäjä.
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat