Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helleraja paukkuu lauantaina – sunnuntaiksi luvassa jopa 30 astetta

Lämpötila nousee Suomessa läpi viikonlopun.

Kotimaa
 
HS:n säälähetys 24.6.
HS:n säälähetys 24.6.

Lämpimistä keleistä nauttivilla on syytä juhannusjuhlaan, sillä viikonlopusta on tulossa aurinkoinen. Lauantaille on luvassa hellettä, ja sunnuntaiksi lämpötilan odotetaan nousevan entisestään – jopa 30 asteen tuntumaan.

”Lauantaina yleisilme säässä on lämmin mutta epävakainen. Etelässä helleraja menee todennäköisesti rikki. Lauantain lämpimin alue on mahdollisesti maan lounaisosa Tamperetta myöten. Yli 25 astettakin on ihan mahdollista”, HS:n meteorologi Ilona Láng kertoo.

Suomen keskiosissa on ollut perjantainakin aurinkoista, mutta etelässä on liikkunut sateita ja pohjoisessa on ukkostanutkin. Lauantain vastaiseen yöhön mennessä etelän ja pohjoisen sateet kuitenkin kuivahtavat ja liikkuvat Suomen päältä pois.

Läntiseen Suomeen saapuu lauantaiaamuna todennäköisesti oma sadealueensa, joka liikkuu päivän aikana kohti itää. Maan keskiosaan Etelä-Lappia myöten tulee sade- ja ukkoskuuroja.

”Niitä riittää maan keskivaiheilla ja Etelä-Lapissa oikeastaan koko lauantaipäivän. Maan eteläosa jää lauantaina todennäköisesti poutaisemmalle alueelle, ja juhannusaattona päällä oleva pilvikin mahdollisesti hellittää”, Láng sanoo.

Suomen keskiosiin on lauantaiksi luvassa 22–25 astetta niille alueille, jotka säästyvät sateilta. Maan länsiosan runsaimmilla sadealueilla lämpötila voi kuitenkin jäädä 20 asteen alapuolelle.

Pohjois-Suomessa lämpötila pyörii 20 asteen molemmin puolin, joskin aivan pohjoisimmassa Lapissa lämpötila pysynee 15 asteen tuntumassa.

Sunnuntaina aurinko paistaa kirkkaimmin.

”30 astettakaan ei ole maan eteläosassa ihan mahdoton lukema. Eteläosaan on luvassa 25–30 astetta, ja keskivaiheille 20–25 astetta. Pohjoisessa voi yli 20 astettakin olla ihan Pohjois-Lappia lukuun ottamatta”, Láng ennustaa.

Lángin mukaan kaikki lauantaiset sateet väistyvät Suomen päältä ja sunnuntai voi edetä poutaisissa merkeissä koko maassa.

”Oikein mukavaa juhannussäätä on luvassa. Oikein keskikesän juhlan lämpötilat”, Láng sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat