Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi pysäytti aseella osoitelleen miehen etälamauttimella Jyväskylässä

Poliisi käytti etälamautinta pysäyttääkseen aseella osoitelleen miehen perjantai-iltana Jyväskylässä. Muiden paikalla olleiden hallusta löytyi vielä kaksi käsiasetta lisää sekä useita teräaseita.

Kotimaa
 
Meri Liukkonen

Poliisi käytti etälamautinta juhannusaattoiltana Jyväskylässä pysäyttääkseen käsiaseella osoitelleen miehen.

Poliisipartio havaitsi perjantai-iltana kello 22.30 aikaan, että neljä tai viisi ihmistä riiteli keskenään Jyväskylän keskustassa Kauppalaispihalla. Kun partio ryhtyi selvittämään tilannetta, se huomasi, että yhdellä seurueen miehistä oli kädessään käsiase.

Mies osoitteli aseella eteensä ja käveli ympäriinsä. Poliisi varautui käyttämään ampuma-asetta ja käski miestä pudottamaan aseensa. Mies ei reagoinut käskytykseen, joten poliisi käytti etälamautinta. Tämän jälkeen poliisi otti miehen kiinni ja käsiaseen haltuunsa.

”Mies ei ole suoranaisesti uhannut poliisia muttei ole silti myöskään noudattanut käskytystä”, kertoi tutkinnanjohtaja Kimmo Halme Helsingin Sanomille lauantaina iltapäivällä.

Kauppalaispihalle saapui nopeasti useita poliisipartioita. Paikalla olleilta löytyi vielä kaksi käsiasetta lisää sekä useita teräaseita. Viranomaiset ottivat kiinni yhteensä kahdeksan ihmistä, joista neljä on miehiä ja neljä naisia. Yksikään kiinniotetuista ei asu Jyväskylässä.

Kiinniotettujen kuulustelut on aloitettu lauantaiaamuna Jyväskylän poliisiasemalla. Poliisi epäilee osaa heistä kolmesta ampuma-aserikoksesta, kahdesta laittomasta uhkauksesta ja kahdesta toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapito -rikoksesta.

Poliisin tietojen mukaan paikalla ei ammuttu yhtäkään laukausta eikä sivullisille aiheutunut konkreettista vaaraa.

Halmeen mukaan vaikuttaa siltä, että aseita on ollut esillä jo ennen kuin poliisit tulivat paikalle. Kaikki osapuolet eivät välttämättä ole olleet toisilleen entuudestaan tuttuja, vaan kyse on ilmeisesti ollut kahdesta eri seurueesta.

Henkilöillä, joiden hallussa aseet olivat, ei ollut aseen hallussapitolupia. Poliisi selvittää yhä aseiden alkuperää ja omistajia, tilanteen etenemistä ja muun muassa sitä, kuinka moni kokee joutuneensa uhatuksi.

”Voisi sanoa, että aseita oli poikkeuksellisen suuri määrä yhdelle kertaa. Harvoinhan poliisi saa kolme asetta eri henkilöiden hallusta yhdeltä tapahtumapaikalta haltuun”, Halme sanoo.

Kiinniotetuista neljä on lauantaina päässyt vapaaksi jo ensimmäisten kuulustelujen jälkeen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat